Podgorica najtopliji grad u regionu

Na primorju prema posljednjim mjerenjima najtoplije je u Ulcinju gdje je zabilježeno 19 stepeni, slijedi Hvar sa 18, Dubrovnik 17, te Neum sa 14 stepeni
98 pregleda 8 komentar(a)
Podgorica, Foto: Savo Prelević
Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2013. 16:36h

Uprkos predviđanjima nekih evropskih i balkanskih meteorologa da će decembar na Balkanu biti prilično hladan temperature izmjerene danas u većim gradovima regiona pokazuju sasvim suprotnu sliku. U Sarajevu je izmjereno devet, Zagrebu deset, Beogradu 13, a najtoplije je bilo u prijestonici Crne Gore, Podgorici, gdje je izmjereno 17 stepeni, javlja Anadolu Agency.

Prosječne temperaure za ovo doba godine u kontinenetalnim gradovima trebalo bi da iznose od nula do pet stepeni celzijusove skale međutim današnja slika nešto je drugačija od očekivanog.

Prema posljednjim mjerenjima u Bosni i Hercegovini najviše temperature zabilježene su u Trebinju i Zenici gdje je izmjereno 15 stepeni celzijusovih, dok je u Sarajevu zabilježena temperatura iznosila devet stepeni.

Najviša izmjerena temperatura u Srbiji zabilježena je u Banatskom Karlovcu gdje je bilo 15 stepeni, dok je u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu izmjereno 13 stepeni celzijusove skale.

U Zagrebu je prema posljednjim mjerenjima zabilježeno 10 stepeni, dok je Osijek nešto hladniji sa 7 stepeni celzijusove skale.

Na primorju prema posljednjim mjerenjima najtoplije je u Ulcinju gdje je zabilježeno 19 stepeni, slijedi Hvar sa 18, Dubrovnik 17, te Neum sa 14 stepeni, piše Anadolija.

Bonus video: