Vozovi i dalje saobraćaju samo do Prijepolja

Poremećaj u međunarodnom željezničkom prevozu nije uticao na lokalni željeznički saobraćaj u Crnoj Gori
0 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.10.2013. 14:39h

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG), kako je saopšteno, i dalje će nastaviti da prevozi putnike u međunarodnom saobraćaju samo do Prijepolja, dok će vozovi iz Beograda saobraćati do Užica.

Kako je ŽPCG javljeno iz Željeznica Srbije, između željezničkih stanica Užice i Prijepolje neće biti željezničkog saobraćaja, a putnici će biti upućivani na redovne autobuse na ovoj relaciji, s tim što će po potrebi vozovi čekati dolazak autobusa čije putnike treba da prihvate.

"Saobraćaj na ovom dijelu pruge onemogućen je zbog blokade pruge kojoj su 28. oktobra pribjegli štrajkači Fabrike automobila Priboj. Željeznički prevoz Crne Gore svojim putnicima u punom iznosu nadoknađuje trošak za prethodno kupljene karte na relacijama na kojima je saobraćaj privremeno obustavljen. Karte se mogu vratiti na svim blagajnama ŽPCG-a", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da poremećaj u međunarodnom željezničkom prevozu putnika nije ni na koji način uticao na lokalni željeznički saobraćaj u Crnoj Gori.

"ŽPCG trpi veliku materijalnu štetu zbog masovnog otkazivanja putovanja u međunarodnom saobraćaju te neizvjesnog trajanja blokade na koju željeznički sistem Crne Gore nikako ne može uticati", navodi se u saopštenju.

Bonus video: