Zabranjeno kupanje na dvije plaže u Ulcinju i jednoj u Igalu

Na plažama su istaknute crvene zastavice, jer je kvalitet morske vode ispod granice sanitarne ispravnosti zbog čega nije dozvoljena za kupanje i rekreaciju
197 pregleda 8 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.09.2013. 15:27h

Javno preduzeće "Morsko dobro" upozorilo je zakupce kupališta ispred hotela "Lido" na Velikoj plaži, kao i na Maloj plaži u Ulcinju, te kupališta Instituta RVI u Igalu, da istaknu crvene zastavice, jer je kvalitet morske vode ispod granice sanitarne ispravnosti zbog čega nije dozvoljena za kupanje i rekreaciju.

Crvena zastavica predstavlja upozorenje svim kupačima da je na plaži zabranjeno kupanje.

Na tim kupalištima, kako je najavljeno, biće ponovljene analize moske vode, a rezultati se očekuju u naredna dva dana.

Na ostalih 10 lokacija u Ulcinju, voda je bila prve klase. Isti kvalitet je zabilježen i na preostalih 19 lokacija na području Herceg Novog.

Rezultati redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode na Crnogorskom primorju, koje je sprovedeno 2. i 3. septembra, pokazali su kvalitet morske vode prve klase na svih 10 lokacija u Baru, 23 u Budvi i 12 na području Kotora.

"Na području opštine Tivat, kvalitet morske vode na sedam lokacija bio je prve klase, a na jednoj je bio u granicama druge klase", saopšteno je iz "Morskog dobra".

Bonus video: