"Ajmo na Moraču" sa plaže Galeb sele na Sastavke

Cilj organizovanja manifestacije je, pojašnjavaju iz TO Podgorica, isticanja rijeke Morače kao prirodno očuvanog vodnog potencijala grada, uz želju da se Podgoričani vrate na moračke plaže
600 pregleda 1 komentar(a)
Sastavci, Foto: Zoran Đurić
Sastavci, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.07.2018. 15:55h

Manifestacija “Ajmo na Moraču” će ove godine trajati kraće nego prošle i održavaće se na ušću Ribnice u Moraču.

"Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak, 27. jul, u 18 sati. Nakon toga, manifestacija će, kao i ranijih godina, biti otvorenog tipa, tako da će svi sugrađani i turisti moći da uživaju i radnim danima, dok će vikendima biti organizovane propratne aktivnosti i brojni sadržaji”, saopšteno je iz Turističke organizacije Podgorica.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja “Ajmo na Moraču” biće kao i ranijih godina Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Tokom protekle tri godine, tokom kojih je održavana, manifestacija je iz godine u godinu rasla. Prvi put je održana 2015. godine kada je trajala svega dva dana, tokom 2016. godine održavana je od kraja jula do 21. avgusta, dok je prošle godine trajala tokom jula i avgusta.

Odgovor na pitanje zbog čega je izmijenjeno vrijeme trajanja manifestacija ove godine nisu dali iz Glavnog grada i TO Podgorica, te nije poznato da li je na promjene uticala slaba posjećenost.

Cilj organizovanja manifestacije je, pojašnjavaju iz TO Podgorica, isticanja rijeke Morače kao prirodno očuvanog vodnog potencijala grada, uz želju da se Podgoričani vrate na moračke plaže.

Još jedna od promjena u ovogodišnjoj manifestaciji je lokacija. Sastavci, sa novootvorenim privatnim kafićem “Skaline”, zamijeniće gradsku plažu Galeb.

Iz TO Podgorica navode da je cilj promjene lokacije dodatna promocija i turistička valorizacija tog lokaliteta koji se nalazi u samom srcu Glavnog grada.

"Dan otvaranja manifestacije biće upotpunjen zvucima starogradske muzike, a svi posjetioci biće u prilici da uživaju u degustaciji dinje i pipuna, rashlađenih u rijeci, kako su to nekada Podgoričani radili tokom vrelih ljetnjih mjeseci”, najavljeno je iz TO Podgorica.

Manje sadržaja ove godine

Na novoj lokaciji neće biti prostora za odbojku, a u najavama se ne pominje vožnja kajaka i šlaufijada.

Iako su organizatori prethodnih godina uređivali plažu Galeb za ovu manifestaciju, ove godine neće biti novih ulaganja. Najavljeno je da će posjetioci uživati u sportsko-rekreativnim sadržajima, među kojima su stoni tenis, šah, bag, pikado.

Bonus video: