Morsko dobro: Jelena Jeknić nije platila na vrijeme

Jeknić je saopštila da nije uplatila traženi zakup jer kaže da nema uslova za biznis pošto su bageri na plaži
196 pregleda 6 komentar(a)
plaža Čanj, Foto: Anto Baković
plaža Čanj, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.06.2013. 13:53h

JP Morsko dobro reagovalo je povodom jučerašnjeg teksta „Jeknić: 'Traže pare, a bageri još na plaži'“ napominjući da je već objašnjeno u tekstu da radove na dijelu puta uz plažu Čanj izvodi Opština Bar, a ne Morsko dobro. U reagovanju se dodaje da su izrečeni netačni navodi o tenderu za zakup dijela plaže u Čanju, da je 28. aprila kao prvorangirana izabrana ponuda Jelene Jeknić, drugorangirani je bio Admir Nikičić, a trećerangirani Savo Marljukić.

“Na tu odluku uložen je prigovor trećerangiranog koji je ocijenjen kao osnovan, pa je u ponovnom postupku vrednovanja 20. maja odlučeno da drugorangirana bude ponuda Marljukića, iza Jeknićeve, a ispred Nikičića”, piše u reagovanju.

Istom odlukom Jeknićeva je bila obavezna da u roku od osam dana pristupi zaključenju ugovora, najkasnije do 10 juna.

Jeknić je u jučerašnjim “Vijestima” saopštila da nije uplatila traženi zakup jer kaže da nema uslova za biznis pošto su bageri na plaži, tužila je Morsko dobro Upravnom sudu i ne želi da napusti plažu dok se ne završi sudski spor

“Demantujemo da je Jelena Jeknić imala bilo kakvu komunikaciju sa direktorom JP Morsko dobro Rajkom Barovićem, a sa indignacijom odbacujemo neistinite tvrdnje o posjetama direktora „bliskim osobama“ Admira Nikičića. Ovako nekorektne insinuacije potvrđuju namjeru da se, kao i u ranije izrečenim neistinitim tvrdnjama, pokuša kompromitovati krajnje zakonito i transparentno postupanje JP Morsko dobro”, piše u reagovanju Morskog dobra.

Jeknić je u jučerašnjim “Vijestima” saopštila da nije uplatila traženi zakup jer kaže da nema uslova za biznis pošto su bageri na plaži, tužila je Morsko dobro Upravnom sudu i ne želi da napusti plažu dok se ne završi sudski spor. Za zakup 176 metara plaže Čanj 2 B, Jeknić je nedavno priložila najvišu ponudu na tenderu - 37.000 eura, što sa PDV-om iznosi 42.000 eura. Ona tvrdi da nije u predviđenom roku uplatila ovaj iznos jer nije mogla ući u posjed od građevinske mehanizacije- bagera i kamiona koji svakodnevno rade u zaleđu plaže, a pri tome, ni prethodni zakupac, inače trećerangirani na ovogodišnjem tenderu, nije sklonio svoj montažni objekat, iako je bio u obavezi.

Bonus video: