Konkurs za upis na UCG od petka: Po 30 studenata i na Italijanski i Njemački

Dokumenta potrebna za upis predaju se u ponedjeljak, 24. i utorak, 25. juna
70 pregleda 0 komentar(a)
upis na fakultet, Ekonomski, Foto: Savo Prelević
upis na fakultet, Ekonomski, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.06.2013. 15:00h

Univerzitet Crne Gore raspisaće u petak, 21. juna, konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija za 2013/14.godinu, kojim je predviđeno 1.752 mjesta za budžetske i 2.477 mjesta za samofinansirajuće studente.

“Broj mjesta utvrđen je odlukama Senata i Upravnog odbora na koje je, sa neznatnim izmjenama, saglasnost dala Vlada. U odnosu na predlog koji je Univerzitet uputio Vladi, broj budžetskih mjesta povećan je za 33. Broj mjesta za samofinansirajuće studente smanjen je za 400 u odnosu na prošlogodišnji konkurs”, navodi se u saopštenju rektorata UCG.

Na studijske programe Italijanski jezik i književnost i Njemački jezik i književnost moći će da se upiše po 30 budžetskih studenata. Za upis na program Pravne nauke odjeljenja Pravnog fakulteta u Bijelom Polju predviđeno je 20 budžetskih mjesta, a za upis na Farmaceutski fakultet moći će da konkuriše 18 kandidata za školovanje o trošku države. Pored samofinansirajućih, na studijskom programu Mehatronika Mašinskog fakulteta ima mjesta i za 20 studenata koji će se finansirati iz budžeta. Stomatologiju će moći da upiše 20 samofinansirajućih studenata.

Kako su saopštili za upis na Medicinski fakultet ove godine polagaće se i prijemni ispit, kao i na programu Fizička kultura Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Dokumenta potrebna za upis predaju se u ponedjeljak, 24. i utorak, 25. juna, a upis primljenih kandidata u prvom roku trebalo bi da se završi do 3. jula.

Kako je saopšteno Univerzitet će moći da se upiše i 250 stranih državljana.

Bonus video: