Predstavnici "Lutrije CG" ne žele Brana Mićunovića pred sudijom

Advokat Bojić 'zaboravlja' da to što Mićunović nije stranka u postupku, prethodno nije bila smetnja da se izjada sudu kako je Mićunović ugrožen od MANS-a
11 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2013. 11:20h

Advokat Veselin Radulović naveo je da predstavnici “Lutrije CG” i “Džek pota” u sudskom postupku protiv izdavača “Vijesti”, firme “Daily press” i MANS-a, pokazuju da po svaku cijenu žele da izbjegnu poziv suda za saslušanje svjedoka Branislava Mićunovića.

Zastupnik MANS-a, advokat Radulović, pojasnio je da je advokat “Lutrije CG” i “Džek pota” u najnovijem podnesku sudu dostavio informaciju da je Mićunović navodno zakonski zastupnik te firme, te da u tom slučaju ne bi bio obavezan da se odazove pozivu suda.

“Prema podacima iz CRPS-a, koje je upravo advokat priložio sudu, ovlašćeni zastupnik “Džek pota” je Sava Grbović i on je u tom svojstvu pozvan, a zakonski zastupnik društva je izvršni direktor, ali to nije Branislav Mićunović. Zato se Mićunović može saslušati jedino kao svjedok, u kom svojstvu je i pozvan od strane suda”, navodi Radulović.

Advokat MANS-a smatra da pravni zastupnici “Lutrije CG” i “Džek pota” time pokušavaju da se izbjegne saslušanje Mićunovića, koje njihov advokat Bojić “kvalifikuje kao potrebu za senzacionalizmom”.

“Međutim, advokat Bojić 'zaboravlja' da to što Mićunović nije stranka u postupku, prethodno nije bila smetnja da se izjada sudu kako je Mićunović ugrožen od MANS-a. Zato je advokat Bojić ostao dužan objašnjenje šta je senzacionalno u tome da se 'ugroženi' Mićunović sasluša kao svjedok na isti način kako se svakodnevno saslušavaju mnogi drugi svjedoci pred sudovima u Crnoj Gori. Neprihvatljivo je smatrati senzacijom poziv suda za bilo kog svjedoka, posebno za žrtvu - kako advokat Bojić predstavlja Mićunovića”, saopštio je Radulović.

On smatra da “implicitna najava” advokata Bojića da se Mićunović neće odazvati pozivu - predstavlja najavu nepoštovanja suda.

Ročište po tužbi “Lutrije CG” i “Džek pota” zakazano je za 13. maj 2013. godine, kada sud treba da provede dokaze čije je provođenje odredio rješenjem sa pripremnog ročišta.

Bonus video: