Opština Ulcinj od bilborda godišnje zaradi 33.500 eura

Cijena reklamnog bilborda sa reflektorima iznosi 1.728 eura, a reklamnog bilborda bez osvjetljenja 1.228 eura godišnje
0 komentar(a)
reklama, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
reklama, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 06.04.2013. 11:03h

Opština Ulcinj na svojoj teritoriji posjeduje 22 bilborda od kojih godišnje prihoduje više od 33.500 eura, saopšteno je “Vijestima” u opštinskom Sekretarijatu za finansije i budžet. Cijena reklamnog bilborda sa reflektorima iznosi 1.728 eura, a reklamnog bilborda bez osvjetljenja 1.228 eura godišnje.

U sekretarijatu tvrde da su svi opštinski bilbordi izdati.

“Nemamo nadležnost nad bilbordima od kružnog toka kod Komunalnog prema Baru i Sukobinu, kao i od Velike plaže do Ade Bojane, pa ne znamo njihov broj”, kazao je sekretar Agron Ibrahimi.

Naglasio je da još nije usvojen plan privremenih lokacija za reklamne panoe za ovu godinu.

“Kao i ranije, to će biti naplaćeno retroaktivno”, rekao je on.

Na bilbordima u gradu još stoje panoi sa prošlih parlamentarnih izbora, pa se postavlja pitanje da li je Opština već naplatila taj prihod ili će to učiniti retroaktivno. Takođe, imponuje domišljatost Đuste Vuljaj i njenog menadžerskog tima, jer već godinama u vrijeme sezone pored bulevara ka Velikoj plaži, na kome ima na desetine bilborda, stoji parkirani kamion sa ogromnom fotografijom pjevačice albanske muzike, kao i freška obavještenja o njenim nastupima.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca Meto Zenka je kazao da je njegova partija zakupila bilbord na tri mjeseca uoči parlamentarnih izbora. “Vrijeme je vjerovatno isteklo, ali to je u nadležnosti Opštine, odnosno firme koja je dobila privremenu lokaciju”, rekao je Zenka.

Bonus video: