Tivat: Stanari prijetili da će se zapaliti

"Neću da idem na ulicu! Nemam gdje da idem! Ne prilazite mi jer ću se zapaliti", uzvikivala je vidno potresena starija stanarka zgrade
273 pregleda 0 komentar(a)
Seljanovo, iseljenje, Foto: Siniša Luković
Seljanovo, iseljenje, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.03.2013. 11:31h

Pokušaj sudskog iseljenja 11 porodica sa pedesetak članova, a koje bespravno stanuju u bivšem makedonskom odmaralištu na Seljanovu, juče nije urodio plodom, a obilježile su ga mučne scene jer je jedna od stanarki Safeta Kaštelanović zaprijetila da će se zapaliti ukoliko je izbace iz zgrade čiji je vlasnik podgorička firma “Vezuv”.

Dok je sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Sanja Čakanović, u prisustvu advokata „Vezuva“ Zorana Miljanića, policije i vatrogasaca, zahtijevala od stanara okupljenih ispred zgrade da potpišu zapisnik o izuzeću suda, Kaštelanović se polila benzinom, uzela u ruke upaljač i novine i zaprijetila da će se zapaliti.

„Neću da idem na ulicu! Nemam gdje da idem! Ne prilazite mi jer ću se zapaliti”, uzvikivala je vidno potresena starija stanarka zgrade, dok su je komšije i policajci pokušavali smiriti.

Skoro istovremeno na krovu zgrade sa bocama benzina u rukama pojavili su se stanari Slobodan Mirković i Radoš Knežević, koji su, takođe, prijetili samospaljivanjem.

Od toga su odustali tek nakon dugotrajnog ubjeđivanja okupljenih, pa su na kraju i njih dvojica, kao i ostali stanari, potpisali zapisnik koji je sačinila sutkinja Čakanović.

Ona je sa saradnicima potom napustila odmaralište, istakavši da će o daljem toku procesa odlučivati predsjednik Višeg suda Mušika Dujović kome je advokat stanara Ratko Pantović predao zahtjev o izuzeću kotorskog suda zbog navodne pristrasnosti.

„Po pravnosnažnoj izvršnoj presudi 11 dužnika danas je trebalo da napusti objekat. Prvo je traženo izuzeće samo nekih dužnika, danas je traženo izuzeće ostatka. Dok se ne odluči o izuzeću, sud dalje neće postupati”, rekla je Čakanović dodajući da stanari imaju mogućnost revizije, pa presuda možda bude i ukinuta.

„Međutim, sve dok postoji pravosnažna izvršna presuda, sud ima obavezu da po njoj postupa”, zaključila je Čakanović.

Bonus video: