„Turistički cvijet“ za najljepše zelene prostore u Tivtu

Akcija koja ima za cilj da animira Tivćane da uređenjem svojih dvorišta, balkona i zelenih površina doprinesu ljepšem izgradu grada pred početak špica ljetnje turističke sezone, priređuje se u sklopu šire manifestacije TO Tivat nazvane „Dani magnolija“
230 pregleda 0 komentar(a)
Turistički cvijet, Foto: Siniša Luković
Turistički cvijet, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.06.2018. 08:26h

Ceremonijom dodjele nagrada i priiznanja najboljima, sinoć je u hotelu „Palma“ završena tradicionalna akcija „Turistički cvijet“ što ju je 25. godinu za redom, priredila Turistička organizacija Tivat.

Akcija koja ima za cilj da animira Tivćane da uređenjem svojih dvorišta, balkona i zelenih površina doprinesu ljepšem izgradu grada pred početak špica ljetnje turističke sezone, priređuje se u sklopu šire manifestacije TO Tivat nazvane „Dani magnolija“.

Pored ostaloga, u toj je akciji TO Tivat je u protekla dva mjeseca na prigodan način obilježila niz ekoloških datuma sa međunarodnog kalendara „zelenih događanja“, ali i konkretnim djelima pomogla čišćenju i uređenju tivatskih plaža i kupališta, odnosno obnovi biljnog fonda na javnim zelenim površinama.

Kruna svega je „Turistički cvijet“ čiji je stručni žiri kojim je predsjedavala diplomirana inženjerka hortikulture Suada Bešković, od 7. maja do 1. juna obišao cijelo područje opštine Tivat u potrazi za najljepšim primjerima uređenja privatnih i poslovnih zelenih površina.

U kategoriji najljepše dvorište nagrađeni su: Milan Dragić, Anka Petrović i Marita Pasković. Najljepši balkon po ocjeni žirija imaju Milka Marinić i Nikola Đukanović, a najljepšu živa ogradu gaji Bakir Džonlić.

Nagradu za najljepše stablo magnolije dobila je Ljiljana Tripović, a najljepša zelena površina je ispred stambenog objekta Lamela 4. Za najljepšu zelenu površinu ispred poslovnog objekta nagrađen je hotel “La Roche”.

Najkreativnije u kategoriji hortikulturno uređenje dvorišta-kreativni detalj su Andrej Francesković i Sanja Stojković. Za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju na području opštine Tivat nagrađena je Branka Mijović, a za najljepši klasični vrt-ambijentalna cijelina- kutak, Sandra Luković. Najuređeniji gradski prostor je obala Pine pa se priznanjem okitilo i tivatsko Komunalno preduzeće.

U ovogodišnjoj akciji dodjeljene su i zahvalnice, koje su dobili OŠ “Drago Milović” za inicijativu za uređenje školskog prostora, kao i Kolo srpskih sestara za hortikulturno uređenog prostora ispred crkve Sv. Save. Nagrade i priznanja laureatima urulčila je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

Bonus video: