Tivat: Lukšić je otvorio u novembru, nova Muzička škola tek sad privedena namjeni

Škola ima i posebnu koncertnu dvoranu kapaciteta 188 mjesta
193 pregleda 3 komentar(a)
Tivat, Muzička škola, Foto: Siniša Luković
Tivat, Muzička škola, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.09.2012. 10:20h

Redovna nastava u tivatskoj Muzičkoj školi počela je u ponedjeljak u novom objektu te obrazovne institucije u Kalimanju.

Iako je novu zgradu tivatske Muzičke škole, vrijednu više od milion eura 22. novembra prošle godine zvanično otvorio premijer Igor Lukšić, ona do sada nije korišćena jer objekat nije bio opremljen potrebnim namještajem i drugim inventarom.

Škola je dobila knjige iz solfeđa i teorije muzike od najmlađih do uzrasta prvog razreda srednje muzičke skole. Poklon je stigao na osnovu želje profesora Vučekovića da se njegov veliki opus podijeli crnogorskim muzičkim školama

Nova školska zgrada na četiri etaže u Kalimanju je površine 1.500 kvadrata, ima 16 kabineta za individualnu i osam kabineta za grupnu nastavu. Škola čije je opremanje teklo mjesecima nakon zvaničnog otvaranja, ima i posebnu koncertnu dvoranu kapaciteta 188 mjesta.

Nastava u Muzičkoj školi je zbog preseljenja iz bivšeg vojnog hotela - zgrade podmorničara koja sada pripada kompaniji “Porto Montenegro” i gdje su profesori i učenici bili privremeno preseljeni tokom skoro tri godine, bila je obustavljena prošle sedmice dva dana, u četvrtak i petak, dok se nastava iz teorijske grupe predmeta za prvi razred srednje škole odvijala redovno, po rasporedu u tivatskoj Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“.

Muzička škola Tivat od ove godine, osim osnovne, sadrži i srednju muzičku školu za određene profile učenika.

Početkom ove školske godine ta obrazovna ustanova je dobila vrijednu donaciju, koju im je uručila supruga nedavno preminulog istaknutog muzičkog pedagoga u Crnoj Gori, Radonje Vučekovića.

Škola je dobila knjige iz solfeđa i teorije muzike od najmlađih do uzrasta prvog razreda srednje muzičke skole. Poklon je stigao na osnovu želje profesora Vučekovića da se njegov veliki opus podijeli crnogorskim muzičkim školama.

Vučeković je bio dugogodišnji profesor teoretskih predmeta u Srednjoj muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici, a posljednjih godina je radio kao muzički inspektor u Zavodu za školstvo.

Kompanija “Porto Montenegro” takođe je najavila da će pomoći opremanje nove zgrade Muzičke škole Tivat u Kalimanju donacijom u iznosu od 4.000 eura.

Škola čije je opremanje teklo mjesecima nakon zvaničnog otvaranja, ima i posebnu koncertnu dvoranu kapaciteta 188 mjesta.

Bonus video: