Upozorenje nadležnim službama zbog najavljenih vremenskih neprilika

U subotu će, kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju, u Crnoj Gori biti promjenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom
58 pregleda 4 komentar(a)
šteta od poplava, Foto: Slavica Kosić
šteta od poplava, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.06.2018. 15:47h

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih vremenskih neprilika u Crnoj Gori.

"Najavljene meteorološke aktivnosti potencijano mogu dovesti do pojave kratkotrajno jake kiše, često sa gradom i naglim kratkotrajnim prilivom obilnije količine vode, te kratkotrajnih olujno-vrložnih vjetrova sa burnim atmosferskim električnim praženjenjima", navodi se u saopštenju.

Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika", saopšteno je iz Direktorata.

U subotu će, kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju, u Crnoj Gori biti promjenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Bonus video: