GA: Policija nije smjela da objavi da je Perović pio

Uprava policije veoma često objavljuje rezultate analize krvi kod građana koji su pod sumnjom da su počinili prekršajno ili krivično djelo
85 pregleda 24 komentar(a)
slavko perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
slavko perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.06.2012. 18:02h

Predstavnici Građanske alijanse ocijenili su juče da su službenici Uprave policije prekršili prava bivšeg lidera LSCG Slavka Perovića iz oblasti zaštite prava na privatnost.

Oni su o tome pisali Agenciji za zaštitu ličnih podataka i od njih zatražili zvaničan stav o konkretnom slučaju.

U saopštenju GA piše da u toj organizaciji prate procesuiranje incidenta koji se dogodio 6. juna 2012. godine u Herceg Novom, kada je Perović zadobio teške tjelesne povrede od strane policijskog službenika, koji je bio na dužnosti.

“Uprava policije je u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Uprave policije 7. juna 2012. godine, objavila informaciju da je Slavku Peroviću utvrđeno prisustvo alkohola u krvi 1,55%. Iako su u saopštenju navedeni inicijali, zbog velikog interesovanja javnosti za ovaj incident i navođenja drugih detalja na osnovu kojih se lako može utvrditi o kome se radi, GA smatra da je Uprava policije na ovaj način prekršila prava gdina Slavka Perovića iz oblasti zaštite prava na privatnost”, piše u tekstu, koji potpisuje Milan Radović.

Treba imati u vidu da, kako se dalje navodi, Uprava policije veoma često objavljuje rezultate analize krvi kod građana koji su pod sumnjom da su počinili prekršajno ili krivično djelo.

“Zbog toga vas molimo da date vaš stav da li je Uprava policije u konkretnom slučaju povrijedila prava Slavka Perovića i da li je postupanje Uprave policije u sličnim situacijama u skladu sa zaštitom prava na privatnost”, stoji u saopštenju Građanske alijanse.

Bonus video: