Plava zastavica na 19 crnogorskih plaža

Svečanim podizanjem prvih Plavih zastavica u 2012. godini, zvanično će započeti ovogodišnja kampanja "Plave zastavice na našoj obali"
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2012. 12:15h

Prestižno ekološko obilježje – plava zastavica vioriće se ovoga ljeta na 19 crnogorskih plaža, nakon što je međunarodni žiri potvrdio kanditature koje mu je dostavio nacionalni žiri.

Kako navode u JP „Morsko dobro“ svečanim podizanjem prvih Plavih zastavica u 2012. godini, koje će biti organizovano u utorak na središnjem dijelu plaže Jaz, na kupalištima „Escallera“, „Blue Beach“ i „S&I Beach Life“, zvanično će započeti ovogodišnja kampanja "Plave zastavice na našoj obali".

Osim tri kupališta na Jazu, po odluci Međunarodnog žirija, Plave zastavice će se ovog ljeta vijoriti i hercegnovskim kupalištima „Club Hotel Rivijera“na Njivicama „Cuba Libre“i „Porto Žanjic“ na Žanjicama, „Stevuzo“u uvali Dobreč, tivatskim „Kalardovo“ Plavi Horizonti“ i „Almara beach“ na Oblatnom.

Zastavica će biti podignuta i na bečićkim kupalištima „Sveti Toma“ i „Queen of Montenegro“, sutomorskom „Centru“, kupalištima na velikoj plaži - „Tony Grill“ „Evropa beach“, „Safari“ „Tropicana“, „MCM beach“ i „Copacabana“.

"Kampanja Plava zastavica ove godine slavi svoj jubilej - 25. godina uspješne sprovođenja Programa Plava zastavica, koji realizuje Međunarodna mreža ekoloških nevladinih organizacija FEE - Fonadacija za ekološko obrazovanje, a simbol prestižnog međunarodnog priznanja će biti istaknut na ukupno 3098 plaža i 646 marina u 36 država sjeverne hemisfere, dok će odluka za dodjelu Plavih zastavica u zemljama južne hemisfere biti donesena u septembru. Za svih 19 crnogorskih Plavih zastavica koje su kandidovane i proslijeđene od strane Nacionalnog žirija, Međunarodni žiri je ocijenio da zaslužuju da nose obilježje visokih standarda ekologije, organizacije i usluga na plažama u 2012 godini. Pored toga, kupališta "Lux Beach" i "Miami" na Velikoj plaži u Ulcinju predložena su za Pilot fazu Programa a u Pilot fazi ove godine biće i marina "Porto Montengro", kandidovana za dodjelu Plave zastavice za marine", saopštili su iz javnog preduzeća „Morsko dobro“ .

Bonus video: