Mumin i Ćosović četiri mjeseca čekaju na isplatu zarađenog novca

“Nebrojeno puta smo dolazili kod poslodavaca, u kancelariju Zavoda ili u Komunalno preduzeće, koje je bilo nosilac posla, i dobili isto toliko negativnih odgovora"
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 18:02h

Milenko Mumin i Predrag Ćosović, lica sa evidencije žabljačke kancelarije Zavoda za zapošljavanje, koji su u posljednja tri mjeseca prošle godine po ugovoru bili angažovani u kampanji “Neka bude čisto”, još nijesu dobili novac za odrađeni posao.

Kako su kazali, strpljivo su čekali da im se isplate ugovorene zarade od po 345 eura mjesečno, kao i porezi i doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje za taj period.

“Nebrojeno puta dolazili smo kod poslodavaca, u kancelariju Zavoda ili u Komunalno preduzeće, koje je bilo nosilac posla, i dobili isto toliko negativnih odgovora.

I ništa konkretnije nijesmo saznali kad možemo očekivati isplatu i uvijek odgovor da se strpimo.

Imali smo nade da će se obaveze izvršiti, jer smo i ranije učestvovali u ovom poslu i, uz određena kašnjenja, ipak primali zarade.

Strpljenju je kraj, novac nam je neophodan i više

Strpljenju je kraj, novac nam je neophodan i više ne možemo izdržati, kažu Mumin i Ćosović, koji sopstvenim radom izdržava četvoročlanu porodicu

Sabit Ćirlija, rukovodilac Zavoda za zapošljavanje u Pljevljima kazao je da prema informacijama iz nadležnog sektora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore isplata zaostalih zarada u bruto iznosu treba da bude u narednih deset dana.

On je najavio da će se tokom ljeta realizovati javni rad “Neka bude čisto”, ali u tromjesečnom trajanju, ali na području Žabljaka sa svega tri izvršioca, jer se smatra da je toliki broj dovoljan da se posao racionalno obavi.

Galerija

Bonus video: