Sud skinuo blokadu sa Marovićeve zemlje

Iako u Centralnom registru privrednih subjekata piše da je firmu osnovala ofšor kompnija “Blunt internacional” sa Britanskih Djevičanskih ostrva, istražitelji su utvrdili da iza nje stoji Olivera Iličnić - nekadašnja savjetnica predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića
72 pregleda 4 komentar(a)
Svetozar Marović
Svetozar Marović
Ažurirano: 10.05.2018. 06:55h

Viši sud ukinuo je privremenu mjeru kojom je blokirano 9.500 kvadrata u Lučicama, vlasništvo kompanije “Property investments“ koja se povezuje sa šefom budvanske kriminalne grupe Svetozarem Marovićem.

Privremena mjera donesena je početkom 2016. na zahtjev Specijalnog tužilaštva i bila je upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, a izbrisana je pije dva dana.

Viši sud donio je privremenu mjeru nakon što je specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv firmi koje su povezivane sa Marovićem.

Tužioci su u okviru istrage prije dvije godine uhapsili izvršnu direktorku firme i još nekoliko osoba, zbog sumnje da su članovi budvanske organizovane kriminalne grupe, posredstvom “Property investments“, prevarili nekoliko budvanskih porodica i banke.

Iako u Centralnom registru privrednih subjekata piše da je firmu osnovala ofšor kompnija “Blunt internacional” sa Britanskih Djevičanskih ostrva, istražitelji su utvrdili da iza nje stoji Olivera Iličnić - nekadašnja savjetnica predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.

Ilinčićeva je i bivša direktorka u firmi srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Viši sud je prije dvije godine donio i privremene mjere kojim je blokirana imovina još tri firme, za koje su sumnjali da ih je osnovala Ilinčićeva.

Pod blokadom se našla i susjedna parcela od 9000 kvadrata u Lučicama, vlasništvo firme “Adriatic investments“, sestre firme “Property investments“, kao i 35.000 kvadrata zemlje na lokalitetu Velja ploča u

Budvi kojom gazduje firma “Good location properties”, te 2.500 hiljade kvadrata na samoj Bečićkoj plaži i poslovni objekat na Svetom Stefanu u vlasništvu firme “Fifth avenue“.

Na svu imovinu te tri firme i dalje je kao teret upisana privremena mjera zabrane raspolaganja i prodaje.

Država, Opština i Prva banka potražuju milione

Imovina “Property investmentsa“ je i dalje pod blokadama banke, države i Opštine Budva, zbog milionskog dugovanja.

Država je u januaru ponovo blokirala zemljišni kompleks zbog poreskog duga od 469.631 euro.

Zabilježbu poreskog potraživanja upisla je i Opština Budva, koja punih osam godine bezuspješno pokušava da naplati više od 400.000 eura.

Hipoteku je još prije 10 godina upisala i “Hipo Alpe Adria banka” na iznos od pet miliona eura, na ime kredita koji je firma uzela.

Sudski spor protiv „Property investments“ vodi i “Prva banka” za naplatu potraživanja od 2,2 miliona eura.

Bonus video: