Dežurni stomatolozi vikendom isključe telefon

"Da smo našli privatnu ordinaciju koja radi, platili bismo i 100 eura, jer se koleginica previjala od bolova cijelu noć, pijući sedative", dodala je
578 pregleda 0 komentar(a)
zubar, Foto: Www.learnthat.com
zubar, Foto: Www.learnthat.com
Ažurirano: 19.12.2011. 18:40h

Beba Golović obišla je u nedjelju pola Podgorice u potrazi za stomatologom zbog njene koleginice s posla, ali nije mogla da nađe nijednog koji radi.

"Bila sam na poslu kada je koleginica dobila strašnu zubobolju. Odmah smo pošle u Dom zdravlja kod stare radio stanice, ali su nam rekli da nemaju dežurnog stomatologa. Otišle smo u Dom zdravlja u Zagoriču koji su nam rekli isto. Dok smo išle, usput smo posjetile svaku privatnu ordinaciju za koje su nam prijatelji javljali gdje se nalaze, ali na svakoj je pisalo da ne rade nedjeljom", kazala je Golović.

"Da smo našli privatnu ordinaciju koja radi, platili bismo i 100 eura, jer se koleginica previjala od bolova cijelu noć, pijući sedative", dodala je.

"Tri puta smo se vraćale u Hitnu pomoć, da provjerimo jesu li nam dali pravi broj i imaju li broj nekog drugog stomatologa, ali su mi kazali da je to jedini broj koji imaju. "To je dežurni stomatolog za ovu nedjelju i ne možemo ništa da učinimo više", kazali su nam.

"Obratila sam se dežurnom ljekaru u Hitnoj, koji mi je kazao da možemo da napišemo prigovor, odnosno da podnesem prijavu protiv stomatologa, što sam i uradila jer sam bila vidno iznervirana. Tražila sam knjigu žalbi, jer su povrijeđena prava pacijenta", navela je Golović.

"Da stomatolog isključi telefon, da se ne javi dispečeru i da ga je baš briga, to je sramota za ovu državu", kaže ona - jer grad nema dežurnog stomatologa, a dobija novac.

"Da smo našli privatnu ordinaciju koja radi, platili bismo i 100 eura, jer se koleginica previjala od bolova cijelu noć, pijući sedative", dodala je.

Fond je napravio raspored

Kako su "Vijestima" kazali iz Hitne pomoći, Fond za zdravstvo je prije tri godine organizovao servis dežurstava stomatologa koji dežuraju u svojim privatnim ordinacijama preko noći svakog dana od 21 do devet časova ujutru, a vikendom i praznicima 24 časa.

Dežurni stomatolozi imaju određen raspored kojim danima dežuraju, dok domovi zdravlja nemaju dežurnih stomatologa.

Broj telefona stomatologa koji su prekjuče dali iz dispečerske službe Bebi Golović, bio je i juče isključen.

Bonus video: