Herceg Novi dobija i javni WC

Narednih dana trebalo bi da počne i uređenje pristupa ruševinama tvrđave Citadela
181 pregleda 0 komentar(a)
uredjenje_1, Foto: Arhiva Vijesti
uredjenje_1, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.12.2011. 18:48h

U radove u hercegnovskom priobalju JP “Morsko dobro” i Opština naredne godine uložiće 535.000, odnosno 300.000 eura, dogovoreno je na sastanku u Herceg Novom.

Planirano je da se završi popločavanje i uređenje dijela Šetališta od starog željezničkog tunela na Toploj do Milašinovića plaže, a do početka turističke sezone i dio od Milašinovića plaže do Galeba u Igalu, u ukupnoj dužini od dva i po kilometra.

To je, inače, najfrekventniji dio staze za šetanje uz more.

Na Škveru, čije je popločavanje i uređenje završeno prošle godine, u narednoj će biti dodatnih radova. Šetalište će biti prošireno u dijelu gdje su nekada bile ribarske kabine, biće sređen dio mula gdje je sada benzinska pumpa, a biće izgrađen i prvi javni WC u opštini. U taj posao biće uloženo oko 35.000 eura.

U uređenje dijela obale u Kamenarima koji se privodi kraju biće uloženo 70.000 eura.

I Šetalište dobija novo ruho

Iz “Morskog dobra” su kazali da će značajna sredstva biti uložena i za opremanje Šetališta mobilijarom, kao i za uređenje zelenih površina i javne rasvjete.

Narednih dana trebalo bi da počne i uređenje pristupa ruševinama tvrđave Citadela, u šta će biti uloženo 70.000 eura.

Prije nekoliko godina urađena je potporna struktura pasarele iznad Šetališta, koja je dio tvrđave izgrađene krajem 14. vijeka. Tvrđava je počela da propada nakon što je u neposrednoj blizini izgrađena željeznička pruga početkom 20. vijeka, a “završno” razaranje bilo je u zemljotresu 1979. godine.

Narednih dana trebalo bi da počne i uređenje pristupa ruševinama tvrđave Citadela

Godinama postoje inicijative, sada i najnovija, da se ta tvrđava sanira, što bi, prema ranijim procjenama, koštalo dva do tri miliona eura.

Dogovoreno je i da JP “Morsko dobro” finansira čišćenje ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, izletišta Rose i Žanjic na poluostrvu Luštica, koje ne “pokrivaju” radnici hercegnovske “Čistoće”. Za tu namjenu biće opredijeljeno 110.000 eura.

Bonus video: