Inspekcija rada dozvolila privremeno otvaranje skijališta Jezerine

Radnici dva minula dana nijesu htjeli da rade, ali su, u sindikatu postigli dogovor sa menadžmentom, o čijim detaljima nijesu htjeli da govore
0 komentar(a)
skijalište Jezerine, Foto: Dragana Šćepanović
skijalište Jezerine, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.10.2011. 17:03h

Inspekcija rada je dozvolila privremeno otvaranje AD "SKI RESORT KOLAŠIN 1450" i nastavak pripreme zimske turističe sezone, iako u međuvremenu nijesu otkonjene nepravilnosti u radu, zbog kojih su objekti tog preduzeća bili pod "plombom" više od mjesec.

Prema riječima direktorice kolašinskog skijališta Ivane Peković, Ministarstvo rada je ostavilo rok u kojem bi trebalo da se izmire dugovanja prema radnicima, koji zarade nijesu primali od februara, niti su im uplaćeni doprinosi za minule dvije godine.

"Inspekcija rada je privremeno odobrila rad. Ministarstvo rada je odobrilo rok u kojem imamo obavezu da izmirimo doprinose i zarade zaposlenima, a nama je omogućeno da, u međuvremenu nastavimo remont "instalacija". Ministrastvo turizma je pokazalo inicijativu da nam pomogne u rješavanju teškoća u kojima se nalazimo", kazala je Peković.

Radnici i pored odobrenja Ministarstva dva minula dana nijesu počeli da rade. Kako su kazali u sindikatu, tokom dana, ipak, je postignut dogovor između radnika i menadžmenta, pa će radovi na pripremi zimske turističke sezone biti nastavljeni u četvrtak.

"Postignut je dogovor o dinamici isplate zarada. Nadamo se da će sezona biti pripremljena na vrijeme i kvalitetno", kazao je predsjednik Sindikata radnika Ski-centra Milić Bulatović.

U sindikatu i upravi "SKI RESORT KOLAŠIN 1450" nijesu htjeli sa novinarima da podijele detalje dogovora, pa je ostala tajna u kojem roku je poslodavac dužan da izmiri obaveze prema radnicima. Te informacije nijesmo mogli dobiti ni od glavne inspektorke za rad Anđele Međedović, koja nije odgovorila na desetak naših telefonskih poziva.

Skijalište Jezerine je privatizovano 2007. godine. Većinski vlasnik sa 76,8 procenata u vlasničkoj strukturi je firma “Caldero Trading”, dok je 22 procenata vlasništvo “Beppler end Jacobson”.

Prema podacima koji su dostavljeni Komisiji za hartije od vrijednosti u prvih šest mjeseci ove godine preduzeće je od prodaje prihodovalo preko pola miliona eura. Prema tim podacima, ali i prema onome što se da saznati iz zvaničnih izjava iz tog preduzeća, poslovno uspješna je bila i minula godina.

Bonus video: