Demokrate: Carević ne shvata nadležnosti nosilaca visokih funkcija

Carević, Božović i Kentera, smatraju budvanske Demokrate, kontinuirano rade na urušavanju i bezuspješnim pokušajima kompromitovanja budvanske vlasti, kojoj i sami pripadaju
110 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 26.04.2018. 09:06h

Obilježavanje sto godina oslobađanja Budve od Austrougarske zaslužuje da se obilježi, ali na dostojan i prikladan način, ne narušavajući multinacionalni sklad koji Budva vjekovima gaji i bez bilo čijeg monopola nad tim datumom, kazali su iz budvanskog odbora Demokrata.

Oni su se obratili Marku Careviću, Milu Božoviću i Marku Kenteri koji, kako smatraju u Demokratama u Budvi, kontinuirano rade na urušavanju i bezuspješnim pokušajima kompromitovanja budvanske vlasti, kojoj i sami pripadaju. Kako su rekli, sa 98 odsto članova budvanskog odbora Demokratskog fronta imaju više nego korektnu i dobru saradnju od fomiranja vlasti u tom gradu.

"Naša je namjera i jasan stav da ćemo i u narednom periodu nastaviti zajedno da radimo na ispunjenju ciljeva koje smo obećali građanima koji su nas glasali, ali i onima kojima su glasali partije u opoziciji, a rezultate našeg zajedničkog truda građani već jako dobro vide. Ne želimo da se osvrćemo na istorijske događaje i sam značaj obilježavanja 100 godina oslobađanja Budve od Austrougraske, već apsolutno dijelimo i podržavamo, kao i većina naših sugrađana, stav i mišljenje predsjednika Opštine Dragana Krapovića. Datum tolikog značaja za sve nas zaslužuje da se obilježi, ali na dostojan i prikladan način, ne narušavajući multinacionalni sklad koji Budva vjekovima gaji i, naravno, bez bilo čijeg monopola nad tim datumom. Jer ne polaže Marko Kentera veća prava na to od bilo kog člana Demokrata i svih ostalih građana Budve", ističu iz odbora Demokrata u Budvi.

Carević je juče rekao da je Krapović iznio "nezamisliv niz uvreda na račun DF-a, Odbora za proslavu 100 godina od pobjede u I Svjetskom ratu" i njega lično.

Smatraju da Carević ne zna nadležnosti, prava i obaveze nosioca funkcija kao što su predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine.

"Ono o čemu želimo da upoznamo javnost su činjenice vezane za formiranje tzv. Odbora za proslavu stogodišnjice Velike pobjede. Tužno je i porazno da neko ko sebe kandiduje da vodi jednu opštinu ne zna nadležnosti, prava i obaveze nosioca visokih funkcija, kao što su predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine. Gospodin Carević ne razumije da predsjednik Skupštine može formirati šta god hoće na ovome svijetu, ali da to tijelo ne može preduzimati pravne radnje, niti radnje koje preduzima mogu proizvoditi bilo kakvo pravno dejstvo. Savjetodavna tijela, radne grupe, komisije, odbore, itd. mogu formirati isključivo predsjednik Opštine i Skupština opštine, nikako predsjednik Skupštine", navode budvanske Demokrate.

Ukoliko Carević misli da, vodeći se ovakvom praksom, u naredne dvije godine vodi Opštinu i preduzima ovakve i slične "protivzakonite radnje, poput nekih DPS predsjednika opština", može odmah da zaboravi da će za to dobiti podršku Demokrata, saopštili su iz odbora te partije u Budvi.

"Drugo, neka gospodin Carević odgovori da li je on lično, uz prethodni dogovor i po uputima Marka Kentere, donio kod predsjednika Skupštine gotovo Rješenje o formiranju “odbora”, koje je gospodin Vujović samo trebalo da potpiše i plasira ga kao svoje rješenje? Kuriozitet je da je Kentera isto radio i za vrijeme DPS-a, da je ugovore, sporazume, poravnanja i razna druga akta sastavljao van opštine i njenih službi, a onda su potpisivana sa funkcionerima opštine i firmi iz redova DPS-a. Inače, u tom Odboru se nije našlo mjesto za predsjednika Opštine, ali jeste za Marka Kenteru, čovjeka koji je sarađujući sa DPS-om u poslijednih 13 godina pokrao milione iz Budve i Crne Gore što je Kopirajt već priznao. Takođe, tražimo odgovor na pitanje da li je tako formiran Odbor imao svrhu da se dodatno ošteti budžet Opštine kroz još jedno u nizu „autorsko djelo“ Marka Kentere i da li i gospodi kao i Kenteri tu počinje i završava patriotizam, rodoljublje i srboljublje? Za Marka Kenteru je recimo „Karađorđeva zvijezda“ privezak za ključeve, a „Medalja časti“ i „Čovječe ne ljuti se“, su za njega već čuveni “markentinški alati” kojima je bez svrhe i potrebe punio magacine Opštine Budva, Grada teatra i Turističke organizacije Budva godinama, u saradnji sa svojim prijateljem Lazarom Rađenovićem, a za uzvrat prebacivao milione iz džepova građana u njihove džepove!" ističu Demokrate.

Oni podsjećaju da je stav Demokrata i u toku pregovora bio da ni po koju cijenu neće pristati na "dilove i kombinacije sa bilo kime čije su namjere jednake onima koji su unazad 13 godina opustošili Budvu", pa makar dolazili i iz redova Demokrata.

"Posebno smo naglasili, pretpostavljajući da se Kentera neće tako lako odreći budžeta građana, da bilo ko iz Demokrata ne može biti u bilo kojem tijelu, na bilo kojem projektu gdje participira njihov intimus, “menadžer u kulturi” Marko Kentera. Pozivamo gospodina Carevića da još jednom dobro razmisli sa kime sarađuje i da se ubuduće ogradi od kombinacija i poslova sa dotičnim „marketinškim magom“, jer ukoliko to ne uradi neka unaprijed zna da od Demokrata podršku neće imati, pa neka je traži u redovima DPS-a", navode iz budvanskog odbora Demokrata.

Oni su pozvali kolege iz Demokratskog fronta da se ograde od Kente i njegovog, kako su kazali, daljeg širenja uticaja na koaliciju u vlasti, preko Carevića i Božovića.

Bonus video: