U velikoj akciji 1. 500 građana uređivalo Ulcinj

Akciji se odazvao veliki broj zainteresovanih - učenici i profesori svih osnovnih i srednjih škola, zakupci plaža, turističke agencije, hoteli i restoranti
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2011. 17:51h

U Ulcinju je održana velika akcija čišćenja grada koju je organizovala Opština Ulcinj, u partnerstvu sa Komunalnim preduzećem i Ulcinj biznis asocijacijom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine, akcija je počela u devet sati ujutro, a trajala do 18 časova.

“Akciji se odazvao veliki broj zainteresovanih - učenici i profesori svih osnovnih i srednjih škola, zakupci plaža, turističke agencije, hoteli i restoranti, ispostava policije Ulcinj, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, Služba zaštite i spasavanja, nevladine organizacije, Komunalna policija, benzinske pumpe, kao i veliki broj građana”, piše u saopštenju.

Procjenjuje se, kako su naveli, da je u akciji učestvovalo oko 1.500 građana.

I predstavnici OEBS-a

U akciji su, ističe se u saopštenju, učestvovali i predstavnici misije OEBS-a u Crnoj Gori, predvođeni zamjenikom šefa misije Valdemar Figaj, predstavnik “Rockfeller Brothers Fund” za Crnu Goru Haki Abazi, te predstavnica Ministarstva održivog razvoja i turizma Ana Pavićević.

“Tokom akcije očišćene su brojne divlje deponije na čitavoj teritoriji opštine Ulcinj. Predsjednik Opštine Nazif Cungu je naglasio da je akcija, koja je uspjela da animira veliki broj građana i subjekata u gradu, početak priprema za ljetnju turističku sezonu 2012. godine, i da će opštinska komunalna inspekcija voditi računa o održavanju očišćenih lokacija”, piše u saopštenju.

Za Ulcinj, kao turistički grad, dodaje se, glavni preduslov za uspješan tok turističke sezone je čistoća i uređenost grada, a akcijom pokušava da mu se vrati epitet grada koji vodi računa o sebi i turiste dočekuje u čistom i urednom ambijentu.

Bonus video: