Crnogorski vodnik Mijailo Perišić umro u Avganistanu

Podoficir Mijailo Perišić, rođen 21. februara 1971. godine u Nikšiću, nalazio se u sastavu IV kontingenta Vojske Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 20:42h

Stariji vodnik I klase Mijailo Vuka Perišić, preminuo je u vojnoj bazi „Panonia“ u Pol-e Khomriju u Avganistanu.

Stariji vodnik Perišić, kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva odbrane, slobodno poslijepodne proveo je u rekreativnim aktivnostima.

“Nakon toga, za vrijeme odmora u svojoj spavaonici, doživio je srčani udar. Naš i mađarski medicinski tim odmah su pristupili reanimaciji, koja je nažalost bila bezuspješna. Upravnik Medicinskog centra - mađarski ljekar i vođa našeg medicinskog tima konstatovali su smrt u 18 i 43 po lokalnom vremenu”, piše u saopštenju.

“Za vrijeme boravka u Avganistanu, redovno je obavljao sve dužnosti"

Prije upućivanja u misiju Perišić je prošao sve propisane ljekarske preglede.

“Za vrijeme boravka u Avganistanu, redovno je obavljao sve dužnosti. Prema izvještaju ljekara, nije koristio medicinske usluge i medikamente, niti prijavljivao zdravstvene tegobe bilo koje vrste”, saopštili su iz Ministarstva.

Podoficir Mijailo Perišić, rođen 21. februara 1971. godine u Nikšiću, nalazio se u sastavu IV kontingenta Vojske Crne Gore u misiji Ujedinjenih nacija ISAF u Avganistanu od 22. avgusta 2011. godine.

Bonus video: