Očistite plaže i što prije uklonite otpad

Posljedice nevremena najvidljivije na hercegnovskoj rivijeri, gdje se, u saradnji sa JKP „Čistoća“, intenzivno radi na njihovom otklanjanju
84 pregleda 0 komentar(a)
plaža, Guvance, smeće, Foto: Vuk Lajović
plaža, Guvance, smeće, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.09.2011. 17:32h

Javno preduzeće “Morsko dobro” naložilo je svim korisnicima plaža da ih u što kraćem roku očiste, nakon nevremena koje je proteklih dana protutnjelo Crnogorskim primorjem i uklone nanijeti otpad.

“Nevrijeme koje je prethodnih dana zahvatilo Crnogorsko primorje nanijelo je negdje manje, a negdje veće količine organskog i drugog otpada. Većina korisnika morskog dobra odmah je počela da uređuje plaže, a ostalima je JP za upravljanje morskim dobrom naložilo da plaže očiste u najhitnijem roku”, kazala je portparol “Morskog dobra” Sandra Radulović za “Vijesti”.

Ona je dodala da su posljedice nevremena najvidljivije na hercegnovskoj rivijeri, gdje se, u saradnji sa JKP „Čistoća“, intenzivno radi na njihovom otklanjanju.

“Na Blatnoj plaži more je izbacilo veću količinu murave i ostalog neorganskog otpada, tako da je aktivnost korisnika i ’Čistoće’ koncentrisana upravo na ove najkritičnije djelove. Posebna pažnja u smislu komunalnog reda biće usmjerena na neustupljene djelove morskog dobra, za čije čišćenje je JP ’Morsko dobro’ sklopilo ugovore i prebacilo sredstva svim primorskim opštinama još uoči sezone”, istakla je Radulović.

U Budvi je bolja situacija

Ona je dodala da je situacija sa komunalnim redom znatno bolja u Budvi, gdje su korisnici i Komunalno preduzeće uspjeli da plaže i neustupljene djelove dovedu u stanje uređenosti.

“Na barskoj i ulcinjskoj rivijeri uveliko se čisti, kako bi najavljeni sunčani dani omogućili kupačima da uživaju u, kako to kažu, najljepšem mjesecu za odmor. Podsjećam da korisnici morskog dobra sklapaju ugovore sa opštinskim komunalnim preduzećima o svakodnevnom odvozu smeća tokom cijele godine sa površina koje su im od JP ’Morsko dobro’ ustupljene na korišćenje. Službenici ’Morskog dobra’ će tokom zime pomno pratiti da li korisnici poštuju ovu važnu stavku ugovora”, rekla je Radulović.

Bonus video: