Otvaranjem četiri objekta obilježen Dan Opštine Nikšić

Predsjednik MZ Vlado Perović rekao je da je novi kvart, parking i ulice, sa prethodno rekonstruisanom Bistričkom ulicom, „dika Dragove Luka i Nikšića"
163 pregleda 0 komentar(a)
Dan opštine Nikšić, Foto: Slađan Blagojević
Dan opštine Nikšić, Foto: Slađan Blagojević
Ažurirano: 18.09.2011. 12:02h

Otavaranjem četiri objekta, svečanom sjednicom SO, polaganjem cvijeća na spomenika stadalima u NOR-u i koncertima klasične i zabavne muzike, obilježen je Dan Opštine Nikšić.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je sa potpredsjednikom Skupštine Željko Šturanovićem obišao grad, kazao je da je „očigledno učinjeno mnogo“, da su „realizovani su brojni projekti infrastrukture, završene zgrade sa brojnim stanovima“ i da je „Nikšić je nesumnjivo značajno unaprijeđen sa vrlo respektnim ulaganjem i vrlo ozbiljnim projektima koji se nastavljaju“.

Gradonačelnik Nebojša Radojičić je tokom svečanog otvaranja parkinga i uličica kod gradskog stadiona, vrijednog 640.000 eura, te u besjedi na sjednici, naveo da su u poslednjih godinu dana zavrešene zgrade za penzionere (12 stanova) i REA populaciju (9), te vrtić „Bambi“.

Predsjednik MZ Vlado Perović rekao je da je novi kvart, parking i ulice, sa prethodno rekonstruisanom Bistričkom ulicom, „dika Dragove Luka i Nikšića“.

Radojičić je kazao da je sa aktulnom realizacijom projekata ukupne vrijednost od 20 miliona eura, u Nikšić danas odvija „najveći investicioni poduhvat u Crnoj Gori“.

On je sa visokim državnim i partijskim (DPS) funkcionerima, „nakon pet godina administrativno-tehničkih priprema“, obišao tek otvoreno gradilište prečišćača otpadnih voda, mada su kolektor obećali građanima još uoči izbora 2005. godine.

Vrijednost projekta dostigla je 15 miliona eura, iako je prije šest godina najavljena trostruko manja. Peko IPA fondova EU lokalna uprava je obezbijedila 3,5 miliona za kanalizacionu mrežu, 200.000 za drugu fazu rekonstrukcije Aerodroma, pumpe Vodovoda na Duklu 460.000 i još 300.000 za „još nekoliko manjih projekata“.

Radojičić je naveo da je Direkcija za saobraćaj, nakon obilaznice, uložila i pola miliona eura u rekonstrukciju 12 kilometara puta Osječenica – Podbožur, direkcija za javne radove u asfaltiranje 83.000, i podsjetio da su Fond solidarnost i opštia za vršili zgradu sa 85 stanova vrijednu 2,36 miliona eura.

„Trudićemo se da čuvajući staro, stvorimo novo, da na temeljima tradicije ostvarimo viziju budućeg, sjećajući se onog što je prošlo ići ćemo u susret onom što dolazi“ rekao je Radojičić.

Nagrada Opštoj bolnici

Nagrada oslobođenja Nikšića dodijeljena je JZU Opšta bolnica, većinom glasova članova žirija, među šest kandidata, a kako je saopštio predsjedavajući Lala Nikčević „za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju zdravstva“.

Studentske nagrade su dobili Ranko Tošković (elektrotehnika, prosjek 10,00), Ana Vojičić (stomatologija, 9,69), Ana Mijušković (biohemija, 9,81), Milka Delibašić (likovne umjetnosti, 9,97) i Ivana Vukotić (biotehnika, 9,86).

Povelju opštine Nikšić dobio je Srđan Mrvaljević, svjetski vicešampion u džudou, „za vrhunski rezultat u sportu i afirmaciju Nikšića“.

„Naš rezultat je plod posvećenosti poslu, ali i podrške šire društvene zajednice. Trudićemo se da i dalje bude ugledna i uspješna zdravstvena ustanova“ rekao je, nakon što je primio nagradu, direktor bolnice dr Ilija Ašanin.

Bonus video: