Najveće interesovanje za upis u Gimnaziju, Ekonomsku i Medicinsku

U Ekonomskoj školi već se prijavilo 324 učenika, a škola prima 300 đaka.
127 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 15:51h

Najveće interesovanje za upis u podgoričke srednje škole je, sudeći po prijavama učenika u prva dva dana, za Gimnaziju “Slobodan Škerović” i Ekonomsku školu “Mirko Vešović”. U Ekonomskoj školi već se prijavilo 324 učenika, a škola prima 300 đaka. Najviše djece, za sada, prijavilo se za smjer - ekonomski tehničar.

- Želim da apelujem na roditelje i djecu da dobro razmisle pri odabiru škole. Bojim se da će izgubiti mogućnost upisa, a slabiji učenici zauzeće im mjesta u drugim školama - poručio je direktor škole Branislav Đukić.

U podgoričkoj Gimnaziji primaju 330 prvaka, a u ponedjeljak i utorak prijavilo ih se 320. Direktor škole Radiša Šćekić naveo je da je dokumente za upis već predalo preko 250 lučonoša.

U Gimnaziji u Tuzima primaju 60 učenika koji će nastavu pohađati na crnogorskom jeziku i 120 učenika za nastavu na albanskom jeziku. U prva dva dana prijavilo se 34 za crnogorski i 84 za nastavu na albanskom.

Medicinska škola, na šest smjerova, primiće 270 đaka, a prijavilo ih se, za sada, 221. Najveća gužva je za prijavu na smjer za fizioterapeutskog tehničara.

U Trgovinskoj školi prijavilo se oko 170 učenika, a primaju ih 240. Veliko interesovanje je za turistički smjer, tehničare kulinarstva i usluživanja.

Mašinska škola primiće 330 učenika, a za sada ih se prijavilo 153. Većina njih prijavila se za saobraćajne smjerove, dok je na mašinstvu mnogo slabiji odziv.

Elektroškola je u sličnoj situaciji, pa se za četvrti stepen prijavilo 147, a primaju 270 učenika, dok je za zanate predviđeno 60 učenika, a prijavilo se samo petoro.

U Hemijskoj školi ove godine primaju 270 prvaka, a za sada ih se prijavilo 51, i to najviše za frizere, grafičke i poljoprivredne tehničare.

Prijavljivanje za upis u srednje škole počeo je u ponedjeljak i traje do petka, a rezultati će se znati u toku sljedeće sedmice. Đaci koji ne uspiju da se upišu, imaju šansu za upis u avgustu, i to prije svega u srednjim stručnim školama, u kojima se ne upiše predviđeni broj učenika u ovom roku.

Za zanate malo zainteresovanih

U Građevinskoj školi dokumenta je predalo preko 90 učenika, a primaju 210 đaka.

Gotovo svi prijavljeni konkurisali su za četvrti stepen, odnosno zanimanja arhitektonskog tehničara, dizajnera enterijera i tehničara visokogradnje.

" Nažalost za zanate je godinama malo interesovanje, tako da će se teško upisati 90 učenika koliko je predviđeno ove godine" ocijenio je direktor škole Dragan Miranović.

Bonus video: