Mladim muzičarima sa Cetinja stigle ponude za pomoć

Nakon teksta o uspjehu Muhadinovića na domaćim i međunarodnim takmičenjima, te nedostatku uslova za školovanje, uslijedile su ponude za pomoć.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 15:57h

Troje mladih Cetinjana, Lazar, Milica i Ivanka Muhadinović, možda, ipak, neće morati da se odreknu svojih snova da postanu poznati muzičari.

Nakon teksta objavljenog u “Vijestima” o uspjehu Muhadinovića na domaćim i međunarodnim takmičenjima, te nedostatku uslova za školovanje, uslijedile su ponude za pomoć.

Mlade muzičke talente Lazara, Milicu i Ivanku, prvo je pozvao gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, koji je izrazio želju da nastave sa vrhunskim rezultatima.

Oni se sada pripremaju za veliku međunarodnu muzičku smotru u Ohridu, koja će biti održana sredinom juna, a Bogdanović je obećao „da će podržati i pomoći njihove aktivnosti”.

“Prijestonica će podržati i pomoći njihov rad, kako u pogledu odlaska na predstojeće takmičenje, tako i u drugim sličnim situacijama”, istakao je Bogdanović.

Kako je objašnjeno, “određenim sredstvima pomoći će i oko instrumenata”.

Devetogodišnji Lazar, koji vandredno pohađa odsjek flauta u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Vida Matijan“ u Kotoru, osvajač je specijalne nagrade na susretima flautista u Valjevu, prve nagrade međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“ u Beogradu, te niza priznanja na nacionalnom nivou.

Ivanka i Milica stiču srednje muzičko obrazovanje. Ivanka je do sada osvojila tri Zlatne lire na državnim takmičenjima, a pored toga, kao i njenom mlađem bratu, pripale su joj prve nagrade na susretu flautista u Valjevu, te na internacionalnom takmičenju u Beogradu.

Milica, koja svira harmoniku, osvojila je jednu Zlatnu liru, te prvu nagradu na internacionalnom takmičenju mladih harmonikaša u Lazarevcu.

Svo troje imaju problem, jer nemaju svoje instrumente , pa vježbaju i takmiče se na onima, koje im pozajmljuju profesori.

Njihov otac kaže da ne može da vjeruje da se i njegove djece neko sjetio, te da su ovih dana imali još poziva ljudi koji žele da pomognu.

Prijestonica će podržati i pomoći njihov rad, kako u pogledu odlaska na predstojeće takmičenje u Ohridu, tako i u drugim sličnim situacijama, obećao je gradonačelnik Bogdanović

Bonus video: