25 fakulteta na petom Sajmu visokog obrazovanja

Predstavnici fakulteta su bili u direktnom kontaktu sa budućim studentima da bi im predstavili svoje programe studiranja
100 pregleda 0 komentar(a)
Sajam obrazovanja, Foto: Luka Zeković
Sajam obrazovanja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.04.2011. 13:44h

Dvadeset pet visokoškolskih institucija iz Crne Gore i regiona predstavilo je svoje programe na petom po redu sajmu visokog obrazovanja.

Predstavnici fakulteta su bili u direktnom kontaktu sa budućim studentima da bi im predstavili svoje programe studiranja i dali prave argumente zbog čeka upravo na njihovom fakultetu treba da nastave školovanje.

"Centar za razvoj visokog obrazovanja po peti put organizuje sajm visokog obrazovanja T- Mobile open days u saradnji sa Ministarstvom rosvjete I sporta a pod pokroviteljstvom kompanije T- Mobile.

Ovaj projekat se vec duži niz goduina organizuje u zemljema regiona, I mi smo shvatili da naše visokoškolske ustanove ne zaostaju za zemljama u regionu pa čak I u Evropi, zato smo prepoznali da treba da nastavimo organizaciju ovog projekta. T-Mobile open days ima tri segmenta, to je visoko obrazovanje, stipendije i sezopnsko zapošljavanje.

U okviru visokog obrazovanja svoje programe presdstavili su 25 visokoškolskih institucija I Crne Gore i regiona, a u okviru stipendija svi zainteresovani mogu da se informišu o stipendijskim programima koji se nude razne fondacije u Crnoj Gori, takođe svi maturanti i studenti mogu da se informišu kako da sebi obezbijede novac u toku ljetnjeg perioda. Glvni partner nam je zavod za zapošljavanje i Cips", kazala je koordinatorka Open days tima Ana Vujović.

Predstavio se i Mediteran

Sa sjevera Crne Gore predstavljen je Fakultet za menadžment u saobraćaju iz Berana.

"Ovo je prvi akreditovani Fakultet na nivou Crne Gore i jedini iz ove oblasti u našoj zemlji I okruženju. Osnovni naš cilj je obrazovanje menadzera u saobraćaju i kominikacijama, zasnovanog na znanjima iz oblasti drumskog, vazdušnog, željezničkog saobraćaja, a nastavu izvode eminentni stručnjaci iz relevantnih oblasti", kazao je saradnik u nastavi Damir Destanović.

Univerzitetu Mediteran se predstavio sa šest fakultetskih jedinica, Fakultet za turizam iz Bara, Fakultet za informacione tehnologije, vizuelne umjetnosti, strane jezike i Pravni fakultet.

"Predstavili smo studijske programe i uputuli još neodlučne učenike kakve imju mogučnosti I prednosti na našem Univerzitetu. Ukazali smo im na prednosti koje imaju u toku studiranja, kao što su međunarodne raznjeme koje organozujemo preko naših kancelarija. Ukazali smo im da već dans imaju ideju gdje da se nalaze na tržištu I da je jako bitno da rade na sebi. Svejsni smo da smo u prednosti jer želimo da školujemo kadar koji je potreban na tržištu", kazala je predsjednica sudentskog parlamenta Viktorija Badza.

U periodu od 13 do 14 časova maturanti su dobili po četiri lap topa i internet paket.

Bonus video: