POZDRAVILI PODRŠKU MJESNE ZAJEDNICE

Sea Dance: Hvala mještanima Buljarice, konačna odluka o lokaciji ubrzo

Prilikom odabira nove lokacije za održavanje festivala, ističu, uzet je u obzir cijeli niz kriterijuma, a izbor je sužen na dvije plaže
182 pregleda 7 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Exit
Sea Dance, Foto: Exit
Ažurirano: 02.04.2018. 12:01h

Izbor za lokaciju na kojoj će biti održan ovogodišnji Sea Dance festival sužen je na dvije plaže, a konačna odluka biće donijeta u narednih nekoliko dana, saopšteno je iz organizacije festivala.

Oni su pozdravili podršku Mjesne zajednice Buljarica i poručili mještanima da će dati sve od sebe da, ukoliko Buljarica bude konačni izbor lokacije za održavanje festivala, tu destinaciju zajedno razvijaju i predstavljaju cijelom svjetu, te značajno unaprijede turističku posjetu ovoj plaži, kako tokom festivala, tako i tokom cijele godine.

"Iako se u posljednjih nekoliko sedmica u više navrata u medijima pojavila informacija da je izabrana nova lokacija ovogodišnjeg petog jubilarnog izdanja Sea Dance festivala, želimo da obavijestimo javnost da konačna odluka o tome još uvijek nije donešena. U proteklih nekoliko mjeseci urađena su višestruka izviđanja terena nekih od najlepših plaža Crne Gore, sa najboljim ljudima iz oblasti produkcije i infrastrukture. Od mnogobrojnih opcija na potezu crnogorske obale, izbor je sužen na dvije plaže. Konačna odluka biće donešena u narednih nekoliko dana i predstavljena široj javnosti uz nove datume ovogodišnjeg jubilarnog, petog po redu izdanja Sea Dance festivala", navode organizatori festivala.

Prilikom odabira nove lokacije, ističu, uzet je u obzir cijeli niz kriterijuma.

"Cijeli niz kriterijuma uzet je u obzir prilikom odabira nove lokacije, koja će konačno imati sve predispozicije za održavanje festivala na nivou koji priliči jednom osvajaču titule Najboljeg evropskog festivala. Poseban akcenat stavljen je na prirodni potencijal lokacije uz najvišu čistoću mora, uređeni i prostran plažni prostor, obližnju ponudu privatnog smeštaja van sezone, te organizaciju kampa na lokaciji sa dosta hlada. Jedna od potencijalnih lokacija koja ispunjava sve uslove je i pominjana plaža Buljarica, za koju se vjerovatno može reći i da je najpotcenjenija jadranska plaža, čiji prirodni potencijal je istovremeno među najvećim na cijelom crnogorskom primorju. Mještani su proteklog vikenda i javno podržali ideju i pozvali Sea Dance festival kod sebe, što nas veoma raduje, a ovom prilikom im poručujemo da ukoliko Buljarice budu finalni izbor, ćemo dati sve od sebe da ovu sjajnu destinaciju zajedno razvijamo i predstavimo cijelom svijetu, te značajno unaprijedimo turističku posjetu ovoj plaži, kako tokom festivala, tako i tokom čitave godine", zaključuje se u saopštenju organizatora Sea Dance festivala.

Preporučujemo za Vas