Sajam hrane u Gintašu: Anđelinin krompir i Madonin raštan

Svaki posjetilac Malla je imao priliku da dobije jelo od kuvanog krompira i raštana na planinski način, koje je jela Madona kada je boravila u Crnoj Gori...
143 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 15:07h

Sajam domaće hrane i pića čiji su organizatori Mall of Montenegro i Etno selo Montenegro, održan je u šoping centru Gintaš.

Domaće proizvode isključivo sa područja Crne Gore predstavili su izlagači iz gotovo svakog sektora proizvodnje. Posjetioci su imali priliku da probaju takozvani Anđelinin krompir, Madonin raštan, novo ljubavno vino i još mnogo drugih domaćih proizvoda.

Poželjela da opet proba crnogorski raštan

Madonin koncert: Kuvari koji su pripremali hranu na Jazu

"Imamo po jednog predstavnika iz skoro svakog sektora. Od maslinara tu nam je Ilija Morić koji je u procesu dobijanja sertifikata za organsku proizvodnju, Rajo Pavlićević predstavnik proizvodnje voća i domaće rakije, pčelar Šestović, jedan od najvećih proizvođača meda u Crnoj Gori, povrća Etno selo Montenegro, planinskih čajeva travar Dušan Vujičić, Udruženje vinara Crme Gore se predstavilo sa vinom Gorštak, a promovisaće i novo “ljubavno vino”.

Mliječne proizvode predstavili su Nikšićani i Kolašinci

Od suhomesnatih proizvoda predstavili su se Goranovići iz Nikšića, vode Aqva bianka i Suza. Proizvodima od mlijeka, mljekara Nika iz Nikšića, a sa “Puteva sira” predstavila su se dva proizvođača iz Kolašina. Pite i hljeb ispod sača prezentovala je pečenjara “Kod kuma”. Na sajmu se predstavio i jedan proizvođač suvenira, odnosno autentičnih pakovanja za neke domaće proizvode iz Mojkovca", rekao je vlasnik Etno sela Mićo Blgojević.

Poseban osvrt i neobična postavka je bašta Anđeline Džoli i Breda Pita, koja je preseljena iz Etno sela u tržni centar Mall of Montenegro.

"Kako je bašta Anđeline Džoli i Breda Pita u Etno selu Montenegro u Pivi imala ogroman odjek u svjetskoj javnosti, odlučili smo tom hranom poslužiti i naše građane", kazao je Blagojević.

Anđelinina i Bredova bašta

Svaki posjetilac Malla je imao priliku da dobije jelo od kuvanog krompira i raštana na planinski način, koje je jela Madona kada je boravila u Crnoj Gori. Ona je tada poželjela da to isto jelo jede kada ponovo dođe.

Raštana je bilo za sve posjetioce

Posjetioci su mogli da osjete ukus zdrave hrane, da vide šta je to hrana bez pesticida, te da dobiju savjet kako da prepoznaju proizvode koji su zdravi i ekološki.

Organizator je istakako da će ljubavno vino biti u prodaji za pola godine a proizvođači kažu da je ovo nije promocija Etno sela niti Mall-a već promocija čitave Crne Gore.

Galerija

Bonus video: