Ulcinj sjutra slavi Dan Opštine

U okviru svečane manifestacije danas je održan naučni skup "Strategija ekonomskog i loklanog razvoja opština balkanskih zemalja sa posebnim osvrtom na izazove i mogućnosti za razvoj"
377 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock

Svečanom sjednicom opštinskog parlamenta i prigodnim kulturno-umjetničkim programom u sali Centra za kulturu, Ulcinj će sjutra proslaviti Dan opštine - prvu subotu u aprilu koja simbolizuje kraj berbe maslina, početak sezone i odlazak pomoraca na brodove.

U okviru svečane manifestacije danas je održan naučni skup "Strategija ekonomskog i loklanog razvoja opština balkanskih zemalja sa posebnim osvrtom na izazove i mogućnosti za razvoj".

Organizovan je i nacionalni fudbalski turnir za djecu "Ulcinj 2019", otvoren je regionalni artizanatski sajam i priređena izložba akademskog slikara Đerđa Noc Martinija.

Sjutra veče biće organizovan tradicionalni koncert učenika lokalne Muzičke škole a dan kasnije biciklistička trka od Ulcinja do Skadra. U okviru iste manifestacije, 14. aprila biće organizovan međunaodni turnir u karateu.

Bonus video: