Morsko dobro: Od glavnog gradskog arhitekte zavisi brzina dobijanja dozvola

438 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2019. 18:10h

Iz Opštine Herceg Novi ne bi trebalo da budu zabrinuti zbog pooštrenih procedura u pribaljanju dokumentacije i dozvola za rad, jer tenderske komisije JP za upravljanje morskim dobrom efikasno sprovode procedure donošenja Odluka i očekivanja su da će do kraja aprila biti zaključeni Ugovori sa zakupcima, prioritetno za plaže u gradskim jezgrima, naveli su u saopštenju iz Morskog dobra. Oni su reagujući na primjedebe turističkih radnika ih Herceg Novog koje su saopštili u petak na sastanku sa predstavnicima Opštine naveli da od “efikasnosti Glavnog gradskog arhiteke u Herceg Novom i Agancije za zaštitu prirode i životne sredine, gdje je potrebna dozvola, zavisiće brzina dobijanja odobrenja za rad zakupaca.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom tvrde da ulažu značajna sredstva u pripremu ljetnje turističke sezone u Herceg Novom.

“Od ove godine JP za upravljanje morskim dobrom će uplatiti Komunalno- stambenom preduzeću i preduzeću ‘Čistoća’ 270 hiljada eura za tekuće održavanje zone morskog dobra. Ovakav način direktonog plaćanja po ispostavljenim fakturama od strane JP za upravljanje morskim dobrom trebalo bi da obezbjedi bolji i efikasniji učinak preduzeća iz Herceg Novog”, navodi se u reagovanju..

Podsjećaju da je JP za upravljanje morskim dobrom finansiralo preko 1, 250 miliona eura za rekonstrukciju šetališta ‘Pet Danica’ .

“Ove godine je JP za upravljanje morskim dobrom planiralo 400 hiljada eura za dodatne investicije, od čega 160 hiljada eura za izgradnju pješačke staze od Rta Sv. Nedjelja do Bijele i 30 hiljada eura za kompletnu sanaciju lokaliteta ‘Biljela vila’ koja će biti namjenjena i za aktivnosti TO Herceg Novi. JP za upravljanje morskim dobrom u okviru predsezonskih aktivnosti finansira nasipanje i prihranjivanje plaža u Herceg Novom. Sve ovo pokazatelj je da JP za upravljanje morskim dobrom dobrim svojim djelovanjem na području Herceg Novog itekako radi na stavranju uslova da iz sezone u sezonu ponuda Herceg Novog bude kvalitetnija”, zaključuje se u reagovanju iz JP za upravljanje morskim dobrom.

Bonus video: