Morsko dobro: Uskoro tender za restorane, ribarske kućice "po starom"

"Za restorane na Bojani, sa čijim zakupcima je već jednom analiziran novi Cjenovnik u odnosu na postojeće stanje, uradiće se još jedna detaljna analiza površina samih restorana u odnosu na pomoćne objekte"
1176 pregleda 1 komentar(a)
Sa jučerašnjeg skupa, Foto: Samir Adrović
Sa jučerašnjeg skupa, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 13.04.2019. 14:23h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom reagovalo je na tekst "Hoćete novac a ni cent nijeste uložili", objavljenom juče na našem portalu. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Imajući u vidu da je na jučerašnjem mirnom protestu ispred prostorija JP za upravljanje morskim dobrom u Ulcinju bio prisutan određeni broj građana, od kojih dio zakupaca restorana na Bojani i zakupaca ribarskih kućica, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore naglašavamo da novim Cjenovnikom nije došlo do promjene cijena za zakup ribarskih kućica. Kako smo ranije naveli Cjenovnikom je došlo do povećanja naknada za zakup restorana s obzirom na to da je ukupna površina tih objekata povećana, te kao takva prepoznata novim Programom privremenih lokacija u zoni morskog dobra za period 2019-2023 godine.

Naime, svi zakupci ribarskih kućica koji su putem javnog poziva iz 2016. godine za narednih 5 godina zakupili lokacije, mogu doći u prostorije JP za upravljanje morskim dobrom da potpišu Anekse ugovora na iznos izlicitirane naknade iz 2016. godine. Za restorane na Bojani, sa čijim zakupcima je već jednom analiziran novi Cjenovnik u odnosu na postojeće stanje, uradiće se još jedna detaljna analiza površina samih restorana u odnosu na pomoćne objekte. O navednoj proceduri JP za upravljanje morskim dorbom će obavjestiti sve zakupce restorana, a nakon toga raspisati Javni poziv za davanje u zakup lokacija na Bojani u skladu sa novim Programom" stoji u reagovanju.

Bonus video: