Maltežani zainteresovani za bolnicu Meljine

“Mi smo kao zainteresovana strana predočili šta je interes grada, a to je opstanak bolnice i poboljšanje uslova liječenja građana Herceg Novog“, kazao je Katić
117 pregleda 2 komentar(a)
Meljine, Foto: Slavica Kosić
Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.03.2018. 18:56h

Predstavnici kompanije Overseas Healthcare Ltd (OHL) sa Malte obišli su danas bolnicu Meljine kako bi vidjeli potencijale i eventualne mogućnosti za ulaganja u tu zdravstvenu ustanovu. Nakon toga sastali su se i sa čelnicima opštine Herceg Novi. Na sastanku u opštini bili su i predstavnici Atlas grupe.

“Za nekoliko sedmica kada sagledaju kompletnu situaciju, saopštiće nam njihove namjere", kazao je predsjednik opštine Stevan Katić.

“Mi smo kao zainteresovana strana predočili šta je interes grada, a to je opstanak bolnice i poboljšanje uslova liječenja građana Herceg Novog“kazao je Katić.

On je naglasio da je najvažnije riješiti status bolnice. Podsjećamo da je Vlada raskinula privatizacioni ugovor zato što je Atlas grupa od predviđenih 119 miliona u kompleks bolnice investirala svega tri miliona eura.

Katić je istakao da Opština ne može donositi odluke kada je riječ o Bolnici ali da su uvijek spremni da potencijalne investitore prime i upoznaju ih sa stavovima lokalne uprave i potrebama grada.

OHL upravlja bolnicama i klinikama u evropskim i sjevernoafričkim zemljama, bavi se isključivo zdravstvom, zdravstvenim turizmom i rehabilitacijom.

Bonus video: