Na Seljanovu ponovo gradi "Artek"

Protiv gradnje višenamjenskog objekta pobunili su se stanari zgrade
672 pregleda 0 komentar(a)
Gradilište na Seljanovu, Foto: Arhiva Vijesti
Gradilište na Seljanovu, Foto: Arhiva Vijesti

Ponuda kompanije „Artek“ iz Podgorice u iznosu od 546.012 eura sa PDV-om, jedina je prispjela na tender Opštine Tivat za izvođenje radova na drugoj fazi izgradnje i opremanja višenamjenskog novog javnog objekta na Seljanovu.

„Artek“ je ponudio da taj posao završi za nepune četiri hiljade eura manji iznos od onog koji su opštinari opredijelili za okončanje gradnje objekta koji je izazvao dosta polemike od skoro 900 kvadrata korisne površine, a koji se gradi na 250 kvadrata opštinskog placa u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu.

„Arteku“ je već pripao 387 hiljade ura vrijedan posao izgradnje prve faze ovog objekta i u toku su radovi na njegovom fundiranju i izgradnji podzemne etaže.

Nova zgrada, inače, osim suterena imaće i prizemlje i tri sprata, zbog čega se protiv njene izgradnje bune stanari obližnje stambene lamele C-1 kojima će nova višespratnica biti na samo četiri metra od njihovih prozora i potpuno im zakloniti vidik i sunčevu svjetlost. Lokalna uprava gradonačelnika Tivta Siniše Kusovca (DPS), namjerava da u novom objektu smjesti Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, Crveni krst, Mjesnu zajednicu i Dnevni centar za stare.

„Artek“ ima rok od 100 dana od dana potpisivanja ugovora za gradnju druge faze, da završi posao i kompletira novi objekat. Toj firmi od početka marta teče i rok od devet mjeseci koji ima da završi gradnju prve faze (osnovne konstrukcije novog objekta) što sve zajedno znači da bi on trebao da bude otvoren tačno u kampanji za predstojeće redovne lokalne izbore u Tivtu, u martu naredne godine.

Bonus video: