Komunalnom preduzeću nagrada za mali gradski park

Ovogodišnje izdanje akcije koju sa ciljem animiranja sugrađana da doprinesu ljepšem izgledu grada pred početak špica ljetnje sezone priređuje Turistička organizacija Tivat, bilo je 26. po redu
1229 pregleda 0 komentar(a)
Mali gradski park u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Mali gradski park u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Dodjelom nagrada i priznanja najboljima, sinoć u hotelu Regent Porto Montenegro, u Tivtu je završena tradicionalna akcija “Turistički cvijet”.

Ovogodišnje izdanje akcije koju sa ciljem animiranja sugrađana da doprinesu ljepšem izgledu grada pred početak špica ljetnje sezone priređuje Turistička organizacija Tivat, bilo je 26. po redu.

Žiri TO Tivat kojim je predsjedavala profesorica biologije Suada Bešković a stručni konsultant mu bila diplomirana inženjerka hortikulture Tanja Krstović iz Gradskog zelenila, u periodu od 8. maja do 1. juna obišao je 52 lokacije na teritoriji cijele opštine, u potrazi za najljepše uređenim dvorištima, balkonima, javnim zelenim površinama i sličnim, pri čemu je napravljeno preko 1.200 fotografija intersantnih lokaliteta.

Nakon sumiranja rezultata, sinoć su objavljeni najbolji, pa su priznanja za najljepše uređeno dvorište dobili Ranka Petrović, Petar Handžiev i Brankica Kovačević, dok je za najljepši balkon nagrađena Anđelka Ardalić.

Najljepšu živu ogradu u Tivtu gaje Slobodan Garić i Lejla Biševac, dok najljepše stablo magnolije raste u dvorištu Biljane Račete.

Za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog objekta proglašeno je dvorište Lamele 2A u Kotorskoj uklici na Seljanovu, dok je najljepša zelena površina ispred poslovno-ugostiteljskog objekta ona ispred hotela “Palma”.

Za višegodišnji doprinos hortikulturnom uređenju grada priznanje je dobio Milivoj Slaby, za najlepši klasični vrt-ambijentalnu cjelinu, odnosno kutak nagradu je dobila Bruna Mudrić Petrović, dok je za najuređeniji gradski prostor proglašen mali gradski park na Trgu Dara Petkovića koga uređuje i održava Komunalno preduzeće Tivat.

Zahvalnica za hortikulturno uređenje prostora dodijeljena je Župnom uredu Krašići, dok je Natalija Ogurlić dobila zahvalnicu za višegodišnje hortikulturno uređenje ispred stambenog objekta.

Bonus video: