Morsko dobro: Plažni mobilijar se ne smije naplaćivati nakon 17 sati

"Uvažavajući određeni broj pritužbi kako mještana, tako i gostiju koji posjećuju crnogorsko primorje, Morsko dobro je uz saglasnost zakupaca od ove godine, kao ugovorenu odredbu, uvrstilo stavku da se plažni mobilijar ne naplaćuje poslije 17 sati"
6302 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Morsko dobro je uz saglasnost zakupaca plaža od ove godine, kao ugovorenu odredbu, uvrstilo stavku da se plažni mobilijar ne naplaćuje poslije 17 sati.

Iz tog javnog preduzeća su agenciji Mina-business kazali da je ta obaveza sastavni dio ugovora o zakupu morskog dobra koju su korisnici prihvatili pri njegovom potpisivanju.

"Uvažavajući određeni broj pritužbi kako mještana, tako i gostiju koji posjećuju crnogorsko primorje, Morsko dobro je uz saglasnost zakupaca od ove godine, kao ugovorenu odredbu, uvrstilo stavku da se plažni mobilijar ne naplaćuje poslije 17 sati", naveli su iz kompanije.

Morsko dobro će u narednih nekoliko dana završiti izradu grafičkih folija koje će zakupci istaći na svojim informativnim tablama.

"Na njima će jasno biti naznačeno radno vrijeme kupališta, a posebno će biti istaknuta odredba da se mobilijar ne naplaćuje poslije 17 sati", dodali su predstavnici Morskog dobra.

Iz Uprave za inspekcijske poslove ranije je saopšteno da Pravilnik o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta nije precizirao vrijeme naplate usluga plažnog mobilijara, već zakupac ima obavezu da sam odredi vrijeme i istakne ga na informativnoj tabli na kupalištu.

"Pravilnik propisuje obavezu zakupaca da istakne cjenovnik plažnog mobilijara, na informativnoj tabli, sa naznakom vremena do kada se plažni mobilijar naplaćuje”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave.

Bonus video: