Ulcinj: 13 porodica barake zamijenilo stanovima

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, saopšteno je da su sada stvoreni svi preduslovi za valorizaciju lokaliteta na kome je nekad bio hotel “Jadran”
2202 pregleda 1 komentar(a)
Počelo uklanjanje baraka, Foto: Samir Adrović
Počelo uklanjanje baraka, Foto: Samir Adrović

Trinaest porodica, koje već decenijama žive u montažnim objektima na istočnom dijelu poluostrva Suka u Ulcinju, preselile su se u novoizgrađeni stambeni obejkat u naselju Pinješ.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, saopšteno je da su sada stvoreni svi preduslovi za valorizaciju lokaliteta na kome je nekad bio hotel “Jadran”.

“U cilju obezbjeđivanja adekvatnog mjesta za život ovih porodica, a potom i turističke valorizacije lokaliteta na kome se nalazio hotel “Jadran”, JP “Morsko dobro” je finansiralo izgradnju stambenog objekta u iznosu od 500.000 eura. Opština Ulcinj izvela je radove na komunalnom opremanju objekta, odnosno radove na priključenju na elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, piše u saopštenju JP.

Iz Opštine Ulcinj najavljeno je uklanjanje baraka čime će poluostrvo konačno biti oslobođeno od ljudi i stvari, što je bio imperativni uslov nekih investitora.

Činu preseljenja, pored ostalih, prisustvovali su predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, predsjednik Upravnog odbora JP Morsko dobro Džaudet Cakuli i direktor JP Predrag Jelušić sa saradnicima.

Bonus video: