Hoće li komandant “Jadrana” ostati jedini smijenjen zbog incidenta?

Smjena oficira uslijedila je nakon pokušaja šverca više od 60 kilograma kokaina vrijednog preko pet miliona eura, na školskom brodu MVCG-a, koji je otkriven i spriječen 19. aprila... Detaljnije»

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi, vrijeđanje ličnosti korisnika i lica čije ime se pojavljuje na sadržajima portala kao i korišćenje vulgarnih riječi. Svako korišćenje portala suprotno gore navedenom kazniće se ukidanjem korisniku prava pristupa portalu kome će biti trajno ili privremeno zabranjen pristup. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti korisnika portala kao i osoba čije se ime pominje u sadržajima portala, putem prijetnji ili na bilo koji drugi način, je nedozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti procesuirano kod nadležnih organa..Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnosi na teme portala biće obrisani bez obavještavanja, a korisnicima koji šalju takve komentare i sadržaje u više navrata biće zabranjen pristup portalu.Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 11

DaVidimoKoNeVoliTrubu

14-08-2019 05:59h
Siniša, je li teško raditi, kao jedinom profesionalnom novinaru na portalu Vijesti..??

HercegNovi4s

14-08-2019 07:16h
Najverovatnije da ce se sve zavrsiti sa smenom Ivanovskog i njegova smena je logicna posledica, dogajaja. Ali,sta je sa k-dantom skladista Opatovo? Zatim ko je i kako mogao u to skladiste uneti drogu?Zatim, ko je vrsio bezbednosne provere svih osumnjicenih i pocinioca i ko je za to odgovoran u organima bezbednosti VCG? Zatim sta je sa NGS VCG, kada je jasno kao dan, da je citav komandni lanac bio, blago receno, veoma nepouzdan, i sa mnogo "rupa"? Kakva je to "vojska", gde god "pipnes", propust?

Bokelj001

14-08-2019 09:31h
Sadasnji NGS naslijedio je jednu veoma zapustenu instituciju. Ima tezak zadatak. Pitanje odgovornost treba postaviti njegovim prethodnicima koji su vojsku doveli u takvo stanje kao sto je bivsi komandant mornarice i nacelnik GS a sada atase u Austriji.

majstor515

14-08-2019 08:06h
Mene samo čudi kako nije smjenjen i osumnjičen nijedan vozač, portir, kurir.... Oni su obično glavna mafija i uvjek optuženi.

Opokojnikusvenajgore

14-08-2019 08:49h
A šta je sa smenom predsednika države koji snosi komandnu odgovornost za sve što se dešava u Gori Crnoj?

Noridge

14-08-2019 08:58h
Ministar odbrane isti sekund je trebao da da ostavku,ali u divlju kvazi drzavu sve je relativno.

crimensinelege

14-08-2019 09:00h
Smjena komandanta ,,Jadrana,, premještanjem na drugo radno mjesto u VCG je potpuno besmislena imajući u vidu da ministar odbrane Bošković nije smijenio ni jednog oficira iz kontra-obavještajne službe, čiji je osnovni zadatak bezbijednosna procjena svih uposlenih u VCG i spriječavanje zloupotrebe vojnih efektiva u kriminalne svrhe. Pošto je njihov posao obavila američka DEA umjesto njih, moralo je u tom sektoru biti smijenjenih. Zbog toga Bošković treba da ode.

Bokelj001

14-08-2019 09:09h
Riba smrdi od glave kaze narodna poslovica. Da bi se doslo do stadijuma da se jedan vojni brod upotrebijebi za ovakav kriminalni akt potreban je dug vremenski period. Zato se treba pozabaviti bivsim sefom mornarice, kasnije nacelnikom generalstaba a sada vijnim ateseom u Austriji. Poznato je da je u vrijeme njegivog komandovanja vladao haos od kojeg se mornarica i vojska jos oporavljaju. To mu nje smetalo da avanzuje. Inace odlicna novinarska analiza.

HercegNovi4s

14-08-2019 10:34h
@Hepy; Nisi precizan. Vojska Srbije i Crne Gore, nije bila ono sto je bila VJ i jos manje nego sto je bila JNA. Ali su za ovu, postojecu VCG, bile "pour excellent" vojske. VJ, kakva takva, uz mnoge kritike i nedostatke, ipak je vise od 3 meseca odolevala napadima, do sada najvecoj sili Sveta i stvorila uslove da Kosovo ni do sada nije priznato.Ova VCG, kao clanica NATO, ne zna se vise je li vojska ili vojni improvizorij, koja ima vise komandnog kadra nego vojnika a o tehnici je glupo i govoriti.

Bokelj001

14-08-2019 10:42h
Sta podrazumijevas to "odolijevala". To sto ,za rezultat imamo okupaciju dijela teritorije, razorenu zemlju, nacelnika generalstaba.koji jebio americki spijun, vladu zajednicke drzave koja je Hagu predala kompletnu vijnu dokumentaciju

Bokelj001

14-08-2019 10:47h
Vojska Jugoslavije je kao i njena drzava bila sve osim vojske i drzave. U takvu vojsku niko nije imao povjerenje ipa ni drzavno.rukovodstvo. Postojala je silom na sramotu i sluzila za uhljebljenje generala, sverc, pranje novca. Cast pojedinim generalima kao sto je Lazarevic koji je i platio cijenu takve drzave i vojske.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: