Pizana na ljeto bez mobilijara

Na plažu će moći da dođe svako da se odmara na pijesku, čime se Opština bliži namjeri da preraste u gradsku plažu
233 pregleda 12 komentar(a)
Pizana, Foto: Vuk Lajović
Pizana, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.03.2018. 15:05h

ispod starogradskih bedema, na kojoj ovog ljeta ne smije da bude postavljen plažni mobilijar.

Ovim je ispunjeno obećanje Morskog dobra, a i namjera Opštine Budva da se Pizana pretvori u gradsku plažu, na koju će moći da dođe svako da se odmora na pijesku, bez ikakvih obaveza da se zakupljuje mobilijar.

Plaža Pizana , kako se navodi u tenderu Morskog dobra, ponuđena je u jednogodišnji zakup po početnoj minimalnoj cijeni od 21.471 eura. Podvučeno je da se radi o javno uređenom kuplištu, bez mogućnosti postavljanja plažnog mobilijara. Na Pizani je predviđen, kao i do sada, ugostiteljski lokal sa terasom, a moguće je da se postavi i konzervator za sladoled.

Svi zainteresoavni mogu do 21. marta da podnesu kovertirane ponude, kada će biti organizovano javno otvaranje.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo je još početkom decembra prošle godine inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za Izmjenu plana objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018. godine za prenamjenu korišćenja budvanske plaže Pizana . Izmjena Plana definisala je Pizanu kao javnu plažu bez obaveze postavljanja plažnog mobilijara. Cilj Morskog dobra bio je da se pored dvije postojeće „gradske plaže“ Slovenska plaža - ispod hotela Park i dio Petrovačke plaže, obezbijedi još jedno gradsko kupalište u kontakt zoni budvanskog Starog grada.

Opština Budva je sa svoje strane bila spremna da čak ne produžuje ugovor o zakupu lokala na Pizani koji su u vlasništvu njenog vaterpolo kluba, samo kako bi preuzela Pizanu i pretvorila je u gradsku plažu. Opština je ove godine budžetom opredijelila 50 hiljada eura, kako bi konkurisala na tendere koje bude objavljivalo Morsko dobro i zakupljivala plaže, koje bi potom pretvorala u javna kupališta.

Bonus video: