"SVAKO NOVO OBJAŠNJENJE NE DAJE ODGOVOR NA KLJUČNA PITANJA"

Milovac: Zašto je bilo potrebno da se Medenica isplati preko kompanije koja postoji samo na papiru

Milovac je poručio da Medenica i dalje odbija da javnosti odgovori zašto je tajila od javnosti da je zemljište prodato baš Bećiroviću i zašto je skrivala da su kućni prijatelji dok su novinske strane punile informacije o kontraverznim poslovima Bećirovića
970 pregleda 0 komentar(a)
Milovac, Foto: Boris Pejović
Milovac, Foto: Boris Pejović

Svako novo objašnjenje predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, u vezi sa njenim porodično-poslovnim odnosima sa kontraverznim biznismenom Zoranom Bećirovićem otvara dodatna pitanja, ali ipak ne daje odgovor na ona ključna, saopštio je danas iz Dejan Milovac, direktor Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)

Medenica je danas kazala da morala da proda zemlju da bi obezbijedila budućnost svoje djece.

Milovac je dodao da je istraživanje MANS-a je otkrilo ne samo da je Medenica sakrila prihod od 140 hiljada eura i da je zemljište prodato kompaniji Zorana Bećirovića, već i po prvi put imamo otvoreno priznanje Medenice da je sa Bećirovićem dugogodišnji kućni prijatelj.

Vesna Medenica
Medenica(Foto: Savo Prelević)

"Ipak, javnost je i dalje uskraćena za informaciju zašto je, naizgled jednostavan, posao između dvoje kućnih prijatelja morao biti obavljen preko niza kompanija iz Crne Gore i sa Kipra. Zašto je bilo potrebno da se Medenica isplati novcem od pozajmice sa Kipra, preko kompanije koja u Kolašinu postoji samo na papiru", istakao je Milovac.

On je kazao da je tačno, kako tvrdi Medenica, da je kompanija "Lolkan Investments" kompanija registrovana za poslove sa nekretniama i da ne bi trebalo da bude ništa čudno što je baš preko nje prodala svoju zemlju.

"Ipak, činjenica je da, iako "Lolkan" postoji od 2008. godine, kupovina zemljišta Medenice bila jedini posao koji je Bećirović obavio preko ove kompanije. Ostale nekretnine koje posjeduje Lolkan Investment su unijete kao osnivački ulog firme "Katun", a u godini kada su nekretnine kupljene od Medenice, ukupan godišnji prihod je bio jedan (1) euro", rekao je Milovac.

On je poručio i da Medenica i dalje odbija da javnosti odgovori zašto je tajila od javnosti da je zemljište prodato baš Bećiroviću i zašto je skrivala da su kućni prijatelji dok su novinske strane punile informacije o kontraverznim poslovima Bećirovića.

"Žao nam je ako je Medenica svoje zemljište prodala ispod cijene kako tvrdi, a posebno nam je žao, jer je u to bio uključen njen dugogodišnji porodični prijatelj Bećirović koji izgleda nije imao razumijevanja za njenu tešku situaciju i ponudio joj samo pet eura po metru kvadratnom. Ipak, još jednom podsjećamo predsjednicu Vrhovnog suda da javnosti dužna da pruži odgovore na pomenuta pitanja i da je neukusno da kao neko kome su građani tri puta rješavali stambeno pitanje, pokušava da pridobije naklonost javnosti i opravda se za očigledno kršenje zakona", zaključio je Milovac.

Preporučujemo za Vas