Marković: Tužilaštvo uvodi opasnu praksu da novinare lišava slobode

"Šta god mislili o nečijem načinu izvještavanja za svaku je osudu lišavanje slobode zbog novinaraskih tekstova. To otvara prostor da sjutra svako bude uhapšen zbog javno iskazanog stava ili mišljenja", istakao je Marković.
2365 pregleda 10 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2020. 12:10h

Predsjednik Komisije za istrage napada na novinare Nikola Marković oštro je osudio hapšenje urednika portala IN4S Gojka Raičevića i urednika portala Borba Dražena Živkovića.

Raičeviću uredniku portala IN4S i Živkoviću uredniku portala Borba sinoć je određeno zadržavanje. Oni su sinoć pozvani na informativni razgovor zbog prikupljanja obavještenja o tekstu koji je juče objavljen na portalima IN4S i Borba. Iz Uprave policije je saopšteno da su Živković i Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

"Kao predsjednik Komisije za istrage napada na novinare oštro osuđujem hapšenja urednika dva portala koja su se juče dogodila. Tužilaštvo uvodi opasnu praksu da novinare lišava slobode i uzima sebi za pravo da bude regulator medijskih sadržaja. Šta god mislili o nečijem načinu izvještavanja za svaku je osudu lišavanje slobode zbog novinaraskih tekstova. To otvara prostor da sjutra svako bude uhapšen zbog javno iskazanog stava ili mišljenja", istakao je Marković.

On je dodao da će Komisija u skladu sa svojim nadležnostima pažljivo ispitati postupanje nadležnih u ovom slučaju.

"Apelujem da se uhapšeni novinari hitno puste iz pritvora", zaključio je Marković.

Bonus video: