Nikšićani grade na Seljanovu

Opština Tivat je krajem prošle godine već započela rekonstrukciju dvije rakrsnice na Jadranskoj magistrali u kružne tokove - u naselju Kukuljina na ulazu u Tivat iz pravca Budve i u centru grada kod zgrade Stare Opštine
2416 pregleda 0 komentar(a)
Raskrsnica kod stare zgrade opstine -, Foto: Siniša Luković
Raskrsnica kod stare zgrade opstine -, Foto: Siniša Luković

Nikšićka kompanija „Akropolis“ jedina je dala ponudu na tenderu za izbor izvođača radova na izgradnji nove raskrnice - kružnog toka na Jadranskoj magistrali u tivatskom naselju Seljanovo i sa njom će Opština Tivat kao investitor, zaključiti ugovor.

Ta nikšićka firma inače već je u proteklih nekoliko mjeseci dobila nekoliko građevinskih poslova u Tivtu, čiji je investitor lokalna uprava, vrijednih stotine hiljada eura. „Akropolis“ će imati rok od 65 dana od dana sklapanja ugovora sa Opštinom, radeći u dvije smjene da završi novi kružni tok, ukupne površine nešto manje od 2.000 kvadrata sa raskrnici Jadranke magistrale sa Beogradskom i Ulicom Blaža Jovanovića na Seljanovu. Taj posao podrazumijeva i izgradnju potpuno nove vodovodne, kanalizacione i elektroinfrastrukture u zoni novog kružnog toka.

Opština Tivat je krajem prošle godine već započela rekonstrukciju dvije rakrsnice na Jadranskoj magistrali u kružne tokove - u naselju Kukuljina na ulazu u Tivat iz pravca Budve i u centru grada kod zgrade Stare Opštine. Posao u Kukuljini zaključen je sa kompanijom „Mehanizacija i programat“ iz Nikšića u vrijednosti od 535 hiljada eura sa rokom završetka od 65 dana, ali je u međuvremenu Opština Tivat raspisala i novi tender za „naknadne i nepredviđene radove“ na ovom kružnom toku koji su vrijedni još 200 hiljada eura.

Kružni tok kod zgrade stare Opštine sa rokom za završetak posla od 65 dana, gradi podgorička kompanija „Vukotić Trade“ za 306.000 eura sa PDV-om, ali su se tamo već pojavili „nepredviđeni radovi“ na izmještanju dijela električnih instalacija.

Bonus video: