Kolašin: Čiste godinama zapuštene lokacije

“To su lokacije, koje su godinama bile zapuštene. Počeli smo od ulice koja vodi od Vatrogasnog prema starom pazarištu. Kolovoz je bio potpuno zapušten i urastao, tako da od dvije trake, širine šest metara, bilo prohodno samo polovina puta. Počelo je i čišćenje zelene površine koja vodi od zgrade Osnovnog suda prema vrtiću. Taj dio je bio izuzetno zapušten i sigurno nije čišćen desetak godina“, kazao je Bulatović
2063 pregleda 3 komentar(a)
Akcija čišćenja u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Akcija čišćenja u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.03.2020. 09:17h

Akciju uređenja javnih površina, koja će trajati sve do početka ljeta, zaposleni u kolašinskom Komunalnom počeli su minule sedmice.

Posao se obavlja na osnovu detaljnog plana, a počeli su, kako kaže direktor Milivoje Bulatović, od najkritičnijih tačaka u gradu, koje su dugo bile zanemarivane u sličnim akcijama.

“To su lokacije, koje su godinama bile zapuštene. Počeli smo od ulice koja vodi od Vatrogasnog prema starom pazarištu. Kolovoz je bio potpuno zapušten i urastao, tako da od dvije trake, širine šest metara, bilo prohodno samo polovina puta. Počelo je i čišćenje zelene površine koja vodi od zgrade Osnovnog suda prema vrtiću. Taj dio je bio izuzetno zapušten i sigurno nije čišćen desetak godina“, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, cilj svega što rade zaposleni u preduzeću na čijem je čelu je da “Kolašin bude jedan od najčistijih gradova u Crnoj Gori i da turisti to odmah i primijete“.

U Komunalnom ulažu i u mehanizaciju, pa je nedavno kupljen priključak za mašinu “Bob Cat” koji ce biti korišen za čišćenje javnih površina. Radnici tog preduzeća, zajedno sa direktorom, nedavno su završili i renoviranje svojih kancelarija. Radilo se danima, bez angažovanja majstora, a cijeli trošak je, kako objašnjavaju, nekoliko hiljada eura za materijal.

Bonus video: