Personalni asistenti za lica sa invaliditetom od marta počinju sa radom

U okviru ovog socijalnog servisa radiće pet personalnih asistenata
66 pregleda 0 komentar(a)
Lica sa invaliditetom
Lica sa invaliditetom
Ažurirano: 21.02.2018. 17:49h

Personalni asistenti za lica sa invaliditetom, koji će raditi u okviru novog socijalnog servisa Glavnog grada, svoje usluge će pružati od marta.

Servis personalni asistenti za lica sa invaliditetom namijenjen je osobama sa invaliditetom, koji će biti i kreatori realizacije procesa, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Intencija grada je bila da obezbijedi neophodna sredstva za realizaciju servisa i monitoring kroz svoje nadležne organe, a da sami proces u operativnom smislu kreiraju i koordiniraju oni na koje se servis odnosi, jer će se na taj način obezbijediti najbolji kvalitet u njegovoj realizaciji“, navodi se u saopštenju PG biroa.

Ovaj projekat realizuju Glavni grad i Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, a za njegovu realizaciju su, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, samo za 2018. godinu, izdvojili 25.000 eura.

U okviru ovog socijalnog servisa radiće pet personalnih asistenata.

„Očekivanja su da će ovaj projekat inspirisati i druge da uzmu učešća u njegovoj realizaciji, posebno kompanije da kroz društveno odgovorno poslovanje nađu načina da finansiraju još asistenata“, saopšteno je iz PG biroa.

Radi efikasnijeg rada novog servisa Glavnog grada, održana su dva sastanka sa predstavnicima udruženja lica sa invaliditetom koji učestvuju u radu Savjetu za pitanja lica sa invaliditetom.

Bonus video: