"odlukom predsjednika Srbije"

Božović: Srbija poklanja pet respiratora

On je poručio da se u Srbiji nadaju da će taj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dvije bratske i prijateljske zemlje
23810 pregleda 106 komentar(a)
Božović, Foto: Ambasada Srbije u Crnoj Gori, Ambasada Srbije u Crnoj Gori, Ambasada Srbije u Crnoj Gori
Božović, Foto: Ambasada Srbije u Crnoj Gori, Ambasada Srbije u Crnoj Gori, Ambasada Srbije u Crnoj Gori
Ažurirano: 28.03.2020. 11:45h

Srbija je odlukom predsjednika te države Aleksandra Vučića poklonila Crnoj Gori pet respiratora, saopšteno je danas iz Ambasade Srbije.

Srpski ambasador u Crnoj Gori Vladimir Božović, rekao je da su Srbija i Vučić tu odluku donijeli, "nakon izrečene i javno objavljene velike neistine da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore".

Prethodno je, nakon što je Vučić najavio da će pokloniti Crnoj Gori pet respiratora, predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio predsjedniku Srbije da nema potrebe da brine o Crnoj Gori, i da svoju pažnju usredsrijedi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije.

Simović je rekao i da ima država gdje je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to desilo Crnoj Gori sa respiratorima na tržištu Srbije.

Božović je naveo da odlukom da pokloni respiratore Crnoj Gori, Srbija, srpski narod i njeni građani svjedoče staru narodnu izreku "na muci se poznaju junaci" i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu.

"Srbija koju kleveću, vređaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju otvara svoje srce i bratski širi ruke”, naveo je Božović.

On je poručio da se u Srbiji nadaju da će taj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dvije bratske i prijateljske zemlje.

“Ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije i obrnuto. Izražavamo nadu da će ovaj i ovakav državnički čin Vučića,a pogotovo u ovakvom trenutku biti podstrek večnog bratstva i prijateljstva dvije države”, zaključuje se u saopštenju.