SNP Andrijevica: Brutalan napad policije na građane i djecu

"To da je namjera građana bila da na dostojanstven način izraze svoj protest, govori i činjenica da je među njima bilo i djece. No, na to nisu marili pripadnici policije koji su pored brutalnog obračuna sa građanima, upotrijebili i suzavac od kojeg su mnogi zatražili medicinsku pomoći", kaže se u saopštenju
4214 pregleda 3 komentar(a)
Logo SNP, Foto: SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP
Logo SNP, Foto: SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP, SNP
Ažurirano: 13.05.2020. 20:14h

Opštinski odbor SNP Andrijevice osudio je, kako su naveli, "brutalan napad crnogorske policije na građane i djecu" danas tokom protesta na magistralnom putu Berane -Andrijevica.

Kako su objasnili u tom političkom subjektu, građani su izražavali nezadovoljstvo povodom hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva.

"To da je namjera građana bila da na dostojanstven način izraze svoj protest, govori i činjenica da je među njima bilo i djece. No, na to nisu marili pripadnici policije koji su pored brutalnog obračuna sa građanima, upotrijebili i suzavac od kojeg su mnogi zatražili medicinsku pomoći", kaže se u saopštenju.

Opštinski odbor SNP Andrijevica pozvao nadležne državne organe da puste na slobodu Joanikija, sveštenike i privedene građane, uz napomenu da "ovakvo ponašanje vlasti ne vodi ničemu dobrom."

Bonus video: