Morsko dobro: Sačuvaćemo Bjelila kao ambijentalnu cjelinu

"Namjera je da se ambijentalna cjelina Bjelila sačuva kao autentična, jedinstvena cjelina na ovom području tivatske opštine, te na takav način ostane dodatno zaštićena od bilo kakve devastacije"
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2018. 16:14h

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, obišli su juče početne radove na odstranjivanju nanesenog mulja i drugog otpadnog materijala, kao i produbljivanju morskog dna oko mandraća u ambijentalnoj cjelini Bjelila u Tivtu.

Početne radove uređenja izvodi Opština Tivat posredstvom lokalnog preduzeća “Komunalno” d.o.o, dok je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore svojim Planom korišćenja sredstava za 2018. godinu, predvidjelo iznos od 20.000 eura za dalju sanaciju i kompletno komunalno uređenje ovog vrijednog predjela na jugoistoku tivatskog zaliva.

“U cilju prilaska građevinske mašine većem dijelu akvatorija, trenutno je nasut zemljano-kameni material, koji će biti uklonjen po završetku pripremnih radova. Za nastavak radova na uređenju prostora koja se odnosi na kompletnu sanaciju, kontaktirna je Mjesna zajednica Krtoli čiji su predstavnici, odnosno lokalno stanovništvo, pozvani da daju sugestije i konkretne predloge o pravcu i načinu uređenja Bjelila. Kroz saradnju i zajedničke aktivnosti Javnog preduzeća i Opštine Tivat, u 2018. godini namjera je da se ambijentalna cjelina Bjelila sačuva kao autentična, jedinstvena cjelina na ovom području tivatske opštine, te na takav način ostane dodatno zaštićena od bilo kakve devastacije," saopšteno je juče iz Morskog dobra. Radove na Bjelilima izvodi Komunalno d.o.o. Tivat, odnosno podizvođač radova, firma Tujko d.o.o. iz Kotora.

Galerija

Bonus video: