U Dnevniku RTCG pušten i dio spota sa Mudrešom, uredništvo Jutarnjeg nije objasnilo zašto je bila uklonjena

Uredništvo Jutarnjeg programa nije objasnilo zašto je iz videa uklonilo samo dio u kojem se pojavljuje novinarka Televizije Vijesti

32728 pregleda 39 reakcija 23 komentar(a)
Mudreša, Foto: Screenshot
Mudreša, Foto: Screenshot

Javni servis konačno je popustio pod kritikama, pa su novinarku Televizije Vijesti Aleksandru Mudrešu gledaoci RTCG mogli večeras da vide u Dnevniku.

Mudreša je uklonjena iz videa Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) koji je emitovan u Jutarnjem programu Javnog servisa.

Jelena Vukašinović iz CZIP saopštila je da je u jutarnjem programu RTCG bila spriječena da pomene Mudrešu, koja je jedan aktera u videu CZIP "Sačuvajmo šume za generacije koje dolaze", samo zato što radi u Vijestima.

U Dnevniku RTCG je navedeno da je objava Vukašinović uvredljiva i da je iznijela netačne tvrdnje, ali nisu objavili da je u jutarnjem programu RTCG emitovan cenzurisan video.

Uredništvo Jutarnjeg programa, u kojem je pušten video iz kojeg je samo uklonjena Mudreša, saopštili su "da niko ništa nikome nije zabranilo".

Tvrde i da je Vukašinović kazala da bi bila zahvalna da joj se dostavi snimak gostovanja.

Uredništvo Jutarnjeg programa ipak nije objasnilo zašto je iz videa uklonilo dio u kojem se pojavljuje novinarka Televizije Vijesti.

Bonus video: