Zečević se izvinio zbog objave na Fejsbuku: Nisam obratio pažnju šta piše

Zečević je proveo u pritvoru nekoliko dana, a kako je rekao Vijestima, još uvijek mu nisu vraćeni telefoni i kompjuter

24754 pregleda 157 reakcija 38 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Beranac Milovan M. Zečević, uputio je građanima Crne Gore, predsjedniku i premijeru, javno izvinjenje zbog objave koju je podijelio na svom fejbuk profilu, a zbog čega mu je podnešena prijava za krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

On je kazao da prije nego je objavu šerovao prethodno nije pročitao i obratio pažnju šta na njoj piše.

“Koristim ovu priliku da se obratim i izvinim građanima Crne Gore svih vjera i nacija, kao i predsjedniku i premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću zbog objave koju sam šerovao (podijelio) na mom Fejbuk profilu Milovan Zečević, a da pretodno nisam pročitao i obratio pažnju šta na istoj piše. Volim Crnu Goru, rođen sam u Crnoj Gori, živim u Crnoj Gori i Crna Gora je moja kuća, i nikada ne bih narušio njenu suverenost i njen integritet. Poštujem ustav Crne Gore i sve njene državne institucije. Za 30 godina moje policijske karijere u MUP Srbije uvijek sam časno i pošteno obavljao svoju dužnost bez i najmanje mrlje u mom čitavom random vijeku. Ja iz Crne Gore nisam nikada ni odlazio, osim 8 godina provedenih na KiM-u. Država se voli koliko i porodica, a ja Srbiju i Crnu Goru volim podjednako i ne manje od moje troje djece” – napisao je Zečević u javnom izvinjenju koje je dostavio Vijestima.

Policija je ranije saopštila da su Službenici Centra bezbjednosti Berane u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv osobe za koje se sumnja da je izvršilo krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

"Sumnja se da je M.Z. (55), zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a koji ima dvojno državljanstvo – Crne Gore i Republike Srbije, izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja", kaže se u saopštenju.

Kako su pojasnili on je ovo krivično djelo, kako se sumnja, izvršio na način što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom „Lista zadataka“ u kojoj je, u namjeri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbjednost Crne Gore pozivao i podsticao da se silom promijeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici.

Zečević je bio lišen slobode i proveo u pritvoru nekoliko dana, a kako je rekao Vijestima, još uvijek mu nisu vraćeni telefoni i kompjuter.

Tada je iz Uprave policije najavljeno i da će uputiti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da on ima dvojno državljanstvo.

Bonus video: