"stepen znanja nije bio na nivou"

HG Budvanska rivijera: Božović nije dobio stalni ugovor jer nema stepen znanja i angažovanja, a ne zbog politike

U ovoj kompaniji se nadaju “da će gospodin Božović biti uspješniji u politici nego što se pokazao na poslovima koji su zahtijevali pravničko znanje u turističkoj privredi”

9143 pregleda 12 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović

Hotelska grupa “ Budvanska rivijera odbacila je tvrdnje Budvanina Nikole Božovića da mu ugovor o radu nije produžen jer se nalazi na listi Demokratske Crne Gore, već što “ stepen pokazanag znanja i angažovanja nije bio na nivou potrebnom za zasnivanje stalnog radnog odnosa”.

U ovoj kompaniji se nadaju “da će gospodin Božović biti uspješniji u politici nego što se pokazao na poslovima koji su zahtijevali pravničko znanje u turističkoj privredi”.

“ Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ je najveće turističko preduzeće u Crnoj Gori, pa time i Budvi. Svjesni značajnog uticaja na ekonomski, kulturni i socijalni život Budve, svojim dosadašnjim aktivnostima pokazali smo visok stepen društvene odgovornosti prema aktivnoj politici zapošljavanja mladih ljudi iz Budve. Politička pripadnost nije nikada bila osnova za zapošljavanje, napredovanje ili zauzimanje rukovodećih mjesta u kompaniji. Mislimo da to znaju i naši kritičari, kojima očigledno takav pristup i najviše smeta, jer nemaju prostora za ubiranje jeftinih političkih poena u susret predstojećim izborima u Budvi i Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju PR službe Hotelske grupe.

Kako navode “kompanija ne bi u kontinuitetu ostvarivala pozitivan finansijski rezultat i uspješno realizovala izgradnju novih i osavremenjivanje postojećih kapaciteta da se vodi logikom zapošljavanja po partijskoj liniji”.

“O ovom menadžmentu kompanije govore postignuti rezultati u proteklih nekoliko godina, od kada je na čelu, a ne bilo čije paušalne i političke ocjene. Godpodin Božović je dobio priliku da, kroz proces stručnog osposobljavanja, stekne iskustvo u velikoj i uspješnoj turističkoj kompaniji. Nakon stručnog osposobljavanja, pružena je dodatna šansa da kroz poslovni angažman pokaže svoje profesionalne kvalitete. Nažalost, nakon više od 18 mjeseci radnog angažmana na više različitih poslova u svojoj struci, stepen pokazanog znanja i angažovanja nije bio na nivou koji je potreban za zasnivanje radnog odnosa u kompaniji. I to je jedini razlog za raskid ugovora. Nadamo se da će gospodin Božović biti uspješniji u politici nego što se pokazao na poslovima koji su zahtijevali pravničko znanje u turističkoj privredi”, zaključuje se u saopštenju.